Published On: lun, Feb 13th, 2017

Maraton de lectura publica la Braila

Biblioteca Judeteana "Panait Istrati" Braila impreuna cu Liceul de Arta "Hariclea Darclée" organizeaza joi, 16 februarie 2017, evenimentul "Maraton de lectura publica" desfasurat cu prilejul Zilei Internationale a Cititului Impreuna (ZICI).  Apelul lansat de „Asociatia Citim Impreuna Romania" (CIR), initiatoarea proiectului, a atras 80 de unitati culturale si de invatamant din 29 de judete ale Romaniei, care vor gazdui evenimente de lectura publica impreuna cu copiii si adolescentii. Ziua Internationala a Cititului Impreuna este un eveniment global marcat de milioane de oameni in peste 100 de tari, organizata de catre Lit World (http://www.litworld.org/). Romania se alatura acestui demers, iar noi vrem sa contribuim la cresterea unei noi generatii de cititori!

Pentru eveniment, Biblioteca a pregatit patru sesiuni de lectura pentru prescolari, scolarii mici si adolescenti si o sesiune speciala prin skype cu Laura Grunberg, scriitoare pentru copii. Lectori sunt elevi ai clasei de actorie de la Liceul de Arta "Hariclea Darclée", coordonati de prof. Zane Jarcu si Gheorghe Antonescu.

Lectura in viata copilului si adolescentului este primordiala, iar adultii au datoria sa le transmita acestora beneficiile cititului. Lectura imbogateste vocabularul, largeste orizontul, face bine sufletului si psihicului, educa si disciplineaza, contureaza personalitati.

Comentarii

comentariu

About the Author