Published On: vin, Feb 3rd, 2017

Mai multi fugitivi au fost prinsi de politistii braileni si au ajuns dupa gratii

La data de 01.02.2017, politistii din orasul Faurei au depistat, pe raza localitatii Ulmu, trei persoane care au de executat pedepse privative de libertate. Este vorba despre trei tineri, cu varste cuprinse intre 16 si 18 ani, toti din localitatea Ulmu.

La data de 18.11.2016, Judecatoria Braila i-a condamnat pe acestia la pedepse privative de libertate, pentru comiterea infractiunii de tentativa la talharie calificata, constand in aceea ca, in seara zilei de 27.01.2016, ar fi patruns fara drept in casa unui localnic, de 83 de ani, si ar fi exercitat asupra acestuia acte de violente, care i-au pus in primejdie viata, pentru a-l determina sa le dea banii detinuti in locuinta. Unul dintre tineri a fost internat intr-un centru educativ, avand de executat pedeapsa de 1 an, iar ceilalti doi au fost introdusi in penitenciare, avand de executat cate 2 ani de inchisoare.

In aceeasi zi, politistii Compartimentului Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale l-au depistat, in municipiul Braila, pe un barbat de 32 de ani, brailean, care era urmarit la nivel national. La data de 19.01.2017, Judecatoria Botosani a emis pe numele lui mandat de executare a pedepsei inchisorii de 3 ani, pentru comiterea infractiunii de tentativa la talharie calificata.

In fapt, in noaptea de 3 spre 4 iunie 2013, impreuna cu alte doua persoane, s-ar fi deplasat intr-un sat din judetul Botosani, si, prin escaladarea gardului, ar fi patruns in curtea unei persoane varstnice, cu intentia de sustrage bani. In momentul in care victima i-a surprins, suspectul ar fi lovit-o cu pumnii in zona capului, dupa care a fugit.

Urmaritul a fost incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.De asemenea, politistii Postului de Politie Comunal Baraganul l-au depistat, pe raza localitatii, pe un localnic de 17 ani, urmarit intrucat are de executat o pedeapsa privativa de libertate.

La data de 26.01.2017, Curtea de Apel Galati a dispus internarea lui intr-un centru de detentie pe o perioada de 2 ani, pentru savarsirea infractiunilor de talharie calificata si furt, in forma tentativei. Acesta a fost introdus intr-un penitenciar din Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author