Published On: lun, feb. 20th, 2017

HC Dunarea Braila a castigat derby-ul Dunarii / HC Dunarea Braila – Danubius Galati 23-19

HC Dunarea Braila a castigat greu derby-ul Dunarii, impotriva formatiei CSU Danubius Galati. Braila a castigat cu 23-19 si a ajuns la a 11-a victorie in acest sezon competitional. Dupa aceasta victorie HC Dunarea Braila isi consolideaza pozitia a doua si este tot mai aproape de cea mai buna performanta a echipei din istorie.

Meciul a inceput timid, primul gol fiind marcat de galatence, prin braileanca Nicoleta Vlad, in minutul 2. In doar doua minute Braila a preluat conducerea, dupa golul de 2-1 reusit de Bianca Tiron. In minutul 11, elevele lui Buceschi au reusit sa se desprinda la 3 goluri, scor 4-1, iar in minutul 14 la 5-2. Dupa o perioada de 10 minute in care formatia oaspete nu a reusit sa marcheze, a urmat o perioada de 8 minute de seceta pentru gazde. Acest lucru le-a permis moldovencelor sa revina si sa preia conducerea pe tabela de marcaj, in minutul 19, Galati conducand cu 6-5. Pana la finalul primei parti, s-a mers cap la cap, diferenta dintre cele doua formatii mentinandu-se la un gol. Ultimul gol al reprizei a fost marcat de Gabi Perianu, pentru 10-9.

In repriza a doua primul gol a fost marcat de oaspete, prin fosta jucatoare a Brailei, Nasasa Krnic. Dupa acest gol, gazdele s-au trezit si au refacut diferenta de 3 goluri. Treptat jocul Brailei a devenit mai solid, reusind sa se distanteze. In minutul 52, Zamfirescu a marcat pentru 21-14, cea mai mare diferenta inregistrata intre cele doua formatii. Dupa ce s-au distantat la 7 goluri, brailencele au luat piciorul de pe pedala de acceleratie, ceea ce le-a permis moldovencelor sa spere la o revenire de senzatie in ultimele minute ale jocului. In minutul 58, jucatoarele de la Danubius s-au apropiat la doar 3 goluri, dar golul lui Tatar le-a taiat elanul acestora. Pana la ultimul fluier al arbitrului, Cozma a mai marcat odata pentru oaspete, iar Udristioiu a marcat ultimul gol al meciului, scor 23-19.

HC Dunarea Braila: Gabriela Perianu – 6 goluri, Madalina Zamfirescu – 5 (toate de la 7 m), Eliza Buceschi – 4 ( 1 de la 7 m), Aneta Udristioiu -2, Timea Tatar -2, Andreea Lipara -2, Bianca Tiron -1 si Alina Czeczi -1. In poarta Dunarii Braila a aparat tot meciul Elena Gabriela Voicu, care a parat si o aruncare de la 7 metri a Natasei Krnic. Au mai jucat: Gabriella Ibolya Szucs si Alexandra Orsivschi.

Danubius Galati: Natasa Krnic – 7 goluri, Elena Livriniks -7 (6 de la 7 m), Nicoleta Vlad -2, Ramona Urse -1, Stefania Florea -1, Cristina Cozma -1.

Dunarea Braila se mentine pe locul 2, cu 34 de puncte, la 5 puncte de HC Zalau, adversara din etapa viitoare a brailencelor.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>