Published On: joi, feb. 23rd, 2017

Handbalul brailean nu moare / Francisk Chiriac: “Sezonul viitor vom avea o echipa tot de locurile1-4”

Iubitorii de handbal au primit o veste buna din partea autoritatilor locale. Atat Francisk Chiriac, cat si presedintele clubului HC Dunarea Braila, George Caranica au spus ca situatia clubului brailean nu este acea neagra cum a fost prezentata in presa. Chiriac a spus ca bugetul alocat de CJ Braila pentru echipa de handbal in acest an este mai mare ca anul trecut, fiind de 25 de miliarde de lei vechi, comparativ cu anul trecut cand a fost de doar 20 de miliarde. Mai mult, acesta a spus ca s-au inceput discutiile cu jucatoarele pentru a le fi prelungite contractele si ca exista discutii cu 2-3 antrenori foarte buni. Presedintele CJ sustine ca si in sezonul viitor principalul obiectiv al echipe este clasarea pe podium.

“Sportul brailean va merge mai departe. Handbalul va avea aceeasi suma si anul acesta. O parte din jucatoare isi doresc sa plece, mai exact trei jucatoare, cele doua au plecat, iar cu restul suntem in discutii si cred ca si in sezonul viitor o sa avem o echipa tot de locurile 1-4. Suntem in discutie si cu 2-3 antrenori, deci nu ne facem probleme. Antrenori foarte buni, in momentul in care vii si iti propui locurile 1-4 atunci iti si asumi partea de rezultate. Bugetul pentru acest an este un pic mai mare, anul trecut am alocat 20 de miliarde de lei vechi, anul acesta vom avea 25. M-as bucura foarta mult ca si Primaria sa depaseasca aceasta problema cu Curtea de Conturi, sa vina alaturi de echipa si cred ca impreuna vom sustine si vom avea cu ce merge mai departe pentru ca este un sport de traditie si vrem sa-l pastram“, a declarat Chiriac.

La randul sau, presedintele clubului si consilerul municipal, Caranica George(PSD) a spus in cadrul sedintei ordinare CLM ca sumele restante jucatoarelor vor fi achitate curand, intrucat s-a asteptat aprobarea bugetului national pentru a putea facea acest lucru. Asemeni presedintelui CJ, si acesta a spus ca s-au inceput discutiile cu jucatoarele pentru prelungirea contractelor, dar nu le poti obliga sa semneze prelungirea daca ele nu-si doresc acest lucru.

“In ceea ce priveste zvonurile care au aparut in diferite ziare sau in diferite publicatii online, pot sa spun ca in mare parte ele sunt nefondate, au fost facute niste afirmatii tocmai pe niste considerente pe care nu le-am inteles la momentul respectiv. Au fost discutii intre mine si ceilalti membri ai conducerii clubului si antrenori si jucatoare prin care am dorit sa discutam ca ne dorim ca echipa sa aiba un curs cat mai bun si sa aiba rezultatele pe care ni le dorim cu totii. Fiecare parte trebuie sa-si indeplineasca obligatiile, la momentul acesta  exista o factura  pe o luna si 50% dintr-o factura pe alta luna pe care trebuie sa le achitam, insa datorita faptului ca nu a existat buget la nivel national, nu am avut posibilitatea sa primim fondurile de la cei doi finantatori. Urmeaza ca si noi aici, in CLM, sa aprobam odata cu bugetul si suma pe care dorim s-o dam handbalului pentru anul 2017. Suntem in discutii cu jucatoarele pentru prelungirea contractelor pentru ca o partea de jucatoare sunt de-o mare valoare la nivel national si nu avem cum sa incheiem contracte, cum se fac afirmatii de diferite persoane, pe o perioada mai lunga de timp pentru ca nici dumnealor nu doresc. Este vorba de cariera fiecaruia. Fiecare sportiv are viata profesionala limitata la o anumita varsta si isi doreste sa si-o utilizeze cat mai bine, sa castige cat mai bine”, a spus Caranica.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>