Published On: joi, feb. 9th, 2017

Gerul pune stapanire pe Romania / Meteorologii avertizeaza: Temperaturile vor ajunge si la -22 de grade

Vremea va deveni deosebit de rece in majoritatea regiunilor, dar mai ales in est si sud, unde temperaturile maxime se vor mentine preponderent negative, potrivit Realitatea.net.

In intervalul 09-14 februarie, noptile vor fi geroase, la inceputul intervalului (in noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales in Moldova si in depresiunile intramontane, apoi, local si in Muntenia, Oltenia, Transilvania si izolat in celelalte regiuni.

Temperaturile minime se vor situa, in general, intre -17 si -10 grade, mai scazute sub -22 de grade, indeosebi in depresiunile din estul Transilvaniei si jumatatea de nord a Moldovei.

Noptile vor fi geroase, la inceputul intervalului (in noaptea de joi spre vineri, 09/10 februarie) mai ales in Moldova si in depresiunile intramontane, apoi, local si in Muntenia, Oltenia, Transilvania si izolat in celelalte regiuni.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificri in sud si sud-est, cu viteze de pana la 50-55 km/h, dar si pe crestele montane, in special ale Carpaţilor Orientali si Meridionali, spulberand zapada. Temperaturile maxime vor avea valori de la -8 grade in Moldova, pana la 7 grade izolat in Crisana, Maramures, vestul si nordul Transilvaniei. Izolat, in zonele joase de relief, va fi ceaţa si chiciura.

Vineri, valorile termice se vor mentine mai coborate decat cele climatologic specifice perioadei in regiunile extracarpatice, iar in rest vor fi apropiate de acestea, in timp ce dimineata va fi ger local in sudul, estul si centrul tarii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre –8…-7 grade in Moldova, la Suceava si Botosani si 7 grade in nord-vest, la Satu Mare si Baia Mare. In zonele joase de relief vor fi conditii de ceata asociata cu chiciura si fulguieli. Vantul va avea unele intensificari in sudul Banatului, pe litoral si in delta.

Sambata in sudul si in estul tarii vor fi innorari, in general, persistente si pe arii restranse va fulgui. In zonele joase de relief, mai ales dimineata, izolat va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura. O vreme deosebit de rece pentru aceasta perioada in sudul si estul tarii, iar in rest, vor fi apropiate de mediile multianuale. Astfel, maximele vor fi cuprinse intre –6…-5 grade in multe localitati din regiunile extracarpatice, la Suceava si Buzau si 5 grade la Satu Mare.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>