Published On: vin, Ian 13th, 2017

Vremea se incalzeste / Prognoza meteo pentru weekend

Astazi, vremea se va incalzi in toate regiunile. Temperaturile maxime, predominant pozitive in regiunile intracarpatice pana la 7-8 grade in Dealurile de Vest si negative in restul tarii pana spre -5 grade. In regiunile vestice, nordice si centrale cerul va fi mai mult noros si vor fi precipitatii mixte, ce vor determina, local si temporar, depuneri de polei, iar in nord-vest se vor cumula local 20…25 l/mp.

La munte vor predomina ninsorile si, mai ales pe creste, vantul va sufla tare si va viscoli su spulbera zapada. In celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros si doar izolat, spre seara, vor fi precipitatii mixte, in Oltenia si nordul Moldovei. Intensificari temporare ale vantului vor fi si pe litoral si in vestul teritoriului in special in sudul Banatului unde se vor depasi, trecator, 70 km/h. In regiunile extracarpatice, dimineata vor fi conditii de ceata, asociata izolat cu chiciura.

Vremea pentru weekend:

Sambata, valorile termice vor continua sa creasca si vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime, pozitive cu putine exceptii, ajung la 7-8 grade in Dobrogea. In regiunile intracarpatice, cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare si lapovita, in general slabe cantitativ.

In celelalte regiuni, innorarile vor fi temporare si precipitatii slabe, mixte, vor fi local in Oltenia si pe arii restranse in rest. Local in sud-vestul, centrul si nord-estul tarii si izolat in rest se va produce polei. La munte va ninge viscolit.

Duminica, vremea se raceste. Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 grade la Miercurea Ciuc si 3-4 grade in sud-est. In nordul, vestul si nord-estul tarii vor fi innorari si trecator va ninge slab, mai ales in nordul carpatilor Orientali. In restul teritoriului, cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat. In regiunile extracarpatice vor fi conditii de ceata, posibil asociata cu chiciura.

Comentarii

comentariu

About the Author