Published On: lun, Ian 16th, 2017

VREMEA REA se intoarce / Ninsorile, viscolul si gerul siberian vor pune din nou stapanire pe Romania

Romania se va confrunta cu un nou episod de vreme severa in primele zile ale acestei saptamani. Ninsorile si viscolul revin in regiunea de sud-est a tarii inca de luni, anunta meteorologii Realitatea TV.

LUNI vremea va fi deosebit de rece, geroasa dimineata in cea mai mare parte a tarii. Ninsori puternice si viscol sunt posibile in noaptea de luni spre marti, fapt care ar putea duce la noi blocaje in trafic in judetele din sud-estul Romaniei.

Meteorologii estimeaza ca noul episod cu viscol nu va avea amploarea celor doua anterioare de la debutul anului, cu cod rosu si cu cod portocaliu, dar va fi mai lung si va fi urmat din nou de ger. Ninsorile vor reveni in Bucuresti si in judete din sudul si sud-estul tarii, fiind moderate in Oltenia, Muntenia si Dobrogea si mai intense in extremitatea sudica a tarii.

In judetele din sudul si sud-estul tarii, vantul se va intensifica treptat si va atinge la rafala viteze de 45-55 de kilometri pe ora, viscolind ninsoarea. Vantul va atinge viteze mai mari in Dobrogea, in jumatatea de est a Munteniei, in Baragan si in sudul Banatului, spulberand zapada.

“Clar vine viscol de luni seara. Vor fi ninsori si vom avea intre 15 – 25 de centimetri de zapada, cu vant puternic, dar nu e de speriat, nu va fi atat de rau ca ultimele doua viscole. Este bine totusi ca lumea sa fie pregatita, vom avea doua zile cu episoade de vreme severa. Insa temperaturile vor fi destul de ridicate si vor fi precipitatii mixte, cu ploaie", au declarat meteorologii de la Centrul Meteorologic Regional Dobrogea.

MARTI, va fi o zi deosebit de rece in cea mai mare parte a tarii, cu ger dimineata in nord, centru si nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -7 grade in nordul Moldovei (Suceava –7) si 3 grade in zona deluroasa din Banat si Crisana.

Cerul va fi variabil in nord-vestul si partial in centrul teritoriului, iar in rest mai mult innorat. Temporar va ninge in regiunile sudice si sud-estice, unde si vantul va continua sa sufle intens, cu viteze mai mari in Dobrogea, jumatatea estica a Munteniei si in sudul Banatului, spulberand zapada. In celelalte regiuni, ninsorile vor fi izolate.

MIERCURI vremea va fi rece, geroasa dimineata local in nord si centru. In regiunile intracarpatice, cerul va fi variabil si izolat va fi ceata cu depunere de chiciura sau fulguieli, mai ales dimineata. In rest innorarile vor persista, si indeosebi in Oltenia, Muntenia si Dobrogea local va mai ninge.

Vantul va avea intensificari temporare pe crestele montane si in sud-estul tarii. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre -9…-8 grade in nordul Moldovei si 1 grad la Timisoara.

Comentarii

comentariu

About the Author