Published On: lun, Ian 23rd, 2017

VIDEO / GALERIE FOTO: Romanii au iesit in strada pentru a protesta impotriva gratierii si amnistiei / Peste 100 de braileni au protestat in fata Primariei

Circa 30.000 de oameni au participat duminica seara la un protest masiv impotriva proiectelor Guvernului privind gratierea si modificarea Codului Penal. Manifestatia a fost organizata pe Facebook sub sloganul "NU Legii Gratierii Si Amnistiei". Initial se anuntase ca la miting vor participa in jur de 8.000 de persoane, dar numarul a continuat sa creasca. Oamenii s-au strans incepand cu ora 17.00 la Piata Universitatii, dupa care au marsaluit spre Guvern, mergand apoi la sediul PSD si sediul ALDE, protestul incheindu-se in jurul orei 21.30. Protestul a fost pasnic, oamenii cerand renuntarea la cele doua ordonante de urgenta. Presedintele Iohannis a venit pentru circa zece minute la miting, in Piata Universitatii.

Mitinguri au avut loc in aproape toate marile orase din tara, cu participare masiva in Cluj(5.000), Iasi(peste 1.000), Timisoara(2000) sau Brasov(2000). Si in Braila oamenii au iesit in strada pentru a prostesta impotriva legii amnistiei si gratierii. Duminica, seara putin peste 100 de peroane au protestat in fata Primariei. Cei prezenti au semnat o petitie prin care se declara impotriva adoptarii unei Ordonante de Urgenta prin care sa se legifereze amnistia si gratierea.

Comentarii

comentariu

About the Author