Published On: mie, Ian 4th, 2017

VIDEO / GALERIE FOTO: Comerciantii de materiale pirotehnice luati cu asalt de jandarmii braileni

Pentru prevenirea evenimentelor negative generate de nerespectarea legislatiei privind obiectele pirotehnice, jandarmii braileni au intensificat in aceasta perioada  actiunile in zona pietelor si targurilor din municipiul Braila. Astfel, in ultimele doua zile ale anului trecut, patrulele de ordine publica ale Jandarmeriei Braila au depistat noua persoane care, in mod ilegal, detineau sau ofereau spre vanzare articole pirotehnice. Tot pe timpul acestor misiuni, jandarmii au aplicat si 12 avertismente, cu privire la nerespectarea normelor de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Vineri, 30 decembrie, in jurul orei 12.00, o patrula de jandarmerie a depistat, in apropierea unui centru comercial situat pe Soseaua Ramnicu Sarat, un barbat care comercializa 1200 pocnitori. Barbatul, in varsta de 30 ani, detinea materialele pirotehnice interzise intr-o punga.

Sambata, 31 decembrie, in jurul orei 12.00, jandarmii braileni au depistat o femeie, in varsta de 18 ani, care oferea spre vanzare mai multe materiale pirotehnice, pe care le detinea intr-o cutie de carton, pentru a nu atrage atentia oamenilor legii. Persoana in cauza a fost depistata in Piata Halelor din Braila, iar lucratorii Jandarmeriei Braila au gasit asupra acesteia un numar de 2050 petarde si 17 artificii zburatoare.

 In aceeasi zi, in jurul orei 12.30, jandarmii braileni au depistat, in parcarea unui hipermarket de pe Soseaua Ramnicu Sarat, din municipiul Braila, un barbat care oferea spre vanzare materiale pirotehnice si produse din tutun.

Cel in cauza, in varsta de 37 ani, comercializa aceste bunuri chiar din portbagajul unui autoturism, iar ca urmare a verificarilor efectuate, jandarmii au constatat ca barbatul oferea spre vanzare si 70 de trabucuri.

In toate situatiile, jandarmii braileni au intocmit actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de “detinere, transport sau folosire de materiale explozive executate fara drept”, pe care le-au inaintat Biroului Arme Explozivi si Substante Periculoase din cadrul I.P.J. Braila, in vederea continuarii cercetarilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-