Published On: joi, Ian 19th, 2017

VIDEO: Destructurarea unei grupari specializate in infractiuni informatice

Un pistol, dispozitive electronice de tip skimming si dispozitive electronice susceptibile a fi folosite la activitati de falsificare a cardurilor bancare, 10.500 de lei si 1.000 de euro, marijuana si tigarete fara timbru fiscal emis de autoritatile romane au fost ridicate, astazi, de politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate in urma celor 30 de perchezitii domiciliare efectuate pe raza a cinci judete si in municipiul Bucuresti. Actiunea a beneficiat de suportul de specialitate al politistilor Directiei Operatiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.

In urma perchezitiilor efectuate la data de 18 ianuarie, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Pitesti si procurorii D.I.I.C.O.T.— S.T. Pitesti au ridicat in vederea continuarii cercetarilor mai multe dispozitive de tip skimming, 18 unitati hard-disk, 25 de laptop-uri, 60 de suporti optici de memorie si memorii USB, 80 de telefoane mobile si cartele SIM, 31 de carduri bancare si suporturi de tip card cu banda magnetica si obiecte vestimentare susceptibile a fi fost folosite la savarsirea de infractiuni.

Totodata, politistii au identificat si ridicat in vederea continuarii cercetarilor 3 g. de marijuana, un pistol si 2.000 de tigarete care nu aveau timbru fiscal emis de autoritatile romane.

Actiunea a vizat destructurarea a patru grupari infractionale organizate specializate in infractiuni de tip skimming, carding – tranzactionare ilicita si/sau utilizarea frauduloasa de informatii furate privind cardurile de credit, falsificarea de carduri, retrageri/plati frauduloase de numerar.

Perchezitiile s-au desfasurat in județele Buzau, Constanta, Hunedoara, Mehedinti, Timis si in municipiul Bucuresti.

La actiune au participat peste 90 de politisti din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Valcea, Buzau, Hunedoara, Mehedinti, Timisoara, Constanta si Bucuresti.

Sapte persoane vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitesti, pentru audieri. De asemenea, activitatea a beneficiat de sprijinul ofiterilor de legatura acreditati in Romania din cadrul ambasadelor Republicii Cehia si Slovacia. La actiune au participat si jandarmi.

Comentarii

comentariu

About the Author