Published On: joi, Ian 19th, 2017

URAAA, AM CASTIGAT A DOUA STRAMUTARE!

Judecatorii Bianca Tandarescu, Cretu Dragu si Nicoleta Tandareanu de la Inalta Curte au decis stramutarea procesului “Kovesi vs jurnalistii Antena 3 si Luju” la Curtea de Apel Ploiesti, confirmand practic faptul ca la Curtea de Apel Pitesti nu ne-au fost oferite garantiile unui proces echitabil. Instanta suprema a anulat toate actele de procedura indeplinite de judecatorii de la CA Pitesti.

kovesi 3Victorie importanta obtinuta de jurnalistii Antena 3 Mihai Gadea, Radu Tudor, Bianca Nae, analistul politic Mugur Ciuvica si senior-editorul Lumeajustitiei.ro Razvan Savaliuc in procesul cu Laura Kovesi (foto centru), proces in care sefa DNA cere daune de 1.000.000 lei pentru simple comentarii si opinii de bun simt exprimate intr-o emisiune de televiziune. Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, miercuri 18 ianuarie 2017, stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Pitesti la Curtea de Apel Ploiesti.

Hotararea de stramutare a fost luata de un complet format din judecatorii Bianca Elena Tandarescu, Cretu Dragu si Nicoleta Tandareanu de la Sectia I Civila a Inaltei Curti. Mai mult, instanta suprema a anulat actele de procedura indeplinite de Curtea de Apel Pitesti privind incuviintarea si/ sau respingerea probelor. Nu in ultimul rand, ICCJ a desfiintat si incheierea Curtii de Apel Pitesti din 11 ianuarie 2017, termen la care judecatorii Mircea Stan si Corina Postelnicescu au ramas in pronuntare.

Decizia ICCJ confirma practic semnalele de alarma pe care jurnalistii Antena 3 si Lumeajustitiei.ro le-au tras asupra modului in care era judecat procesul cu doctorita Laura Kovesi la Curtea de Apel Pitesti. Caci, dupa cum se stie, judecatorii de la respectiva instanta, care s-au schimbat aproape la fiecare termen, ne-au respins pe banda rulanta toate probele in aparare, manifestandu-se doar pentru solutionarea cat mai rapida a acestui dosar.

Pe de alta parte, trebuie precizat ca este a doua oara cand aceasta cauza este stramutata. S-a mai intamplat in 21 aprilie 2016, cand ICCJ a decis stramutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucuresti, la Curtea de Apel Pitesti.

Iata minuta ICCJ:

„Incheierea nr.101. Admite cererea formulata de petentii Radu Tudor, Grigore Bianca, Savaliuc Razvan Ovidiu, Ciuvica Mugur Cristian, Gadea Emanuel Mihai si S.C. Antena 3 S.A., privind stramutarea cauzei civile ce formeaza obiectul dosarului nr.6043/3/2015 al Curtii de Apel Pitesti, Sectia I civila. Stramuta judecata cauzei de la Curtea de Apel Pitesti, la Curtea de Apel Ploiesti. Anuleaza actele de procedura indeplinite in cauza de Curtea de Apel Pitesti privind incuviintarea si /sau respingerea probelor, precum si incheierea din 11 ianuarie 2017 a aceleiasi instante. Definitiva”.

Comentarii

comentariu

About the Author

-