Published On: vin, Ian 6th, 2017

Trenurile au ajuns la destinatie cu intarzieri de cateva ore / CFR Calatori a suspendat temporar circulatia trenurile in sud estul tarii

CFR Calatori a decis sa suspende termporar circulatia trenurile in sud-estul tarii, care se afla sub avertizare cod rosu de ninsori si viscol. Mai multe trenuri care se aflau pe traseu au ajuns la destinatie cu multe minute intarziere. Spre exemplu, in urma cu putin timp a ajuns in Gara Braila trenul IR 1571 Bucuresti Nord – Galaţi cu o intarziere de aproape 4 ore. Un alt tren care a ajuns la destistie cu o intarziere mare, de 103 minute, este trenul IR 1574 care a plecat in aceasta dimineata, la ora 09.10, din Braila spre capitala.

“CFR SA informeaza ca datorita conditiilor meteo deosebite – instituirea Codului Rosu de viscol pe judetele din sud-estul tarii, circulatia feroviara nu se poate efectua in conditii de siguranta pe raza SRCF Constanta si a fost temporar suspendata. S-au dispus masuri operative pentru ca toate trenurile aflate in parcurs sa fie oprite in gari pentru siguranta calatorilor. Nu vor fi formate noi trenuri, decât cind vor fi conditii de vizibilitate si viscolul va scadea in intensitate.

Circulatia trenurilor de marfa pe raza judetelor afectate (Calarasi, Buzau, Braila, Ialomita, Constanta, Tulcea) de Cod Rosu a fost temporar suspendata. Momentan trenurile stationeaza in conditii de siguranta in statiile de cale ferata.

In cursul acestei dimineti, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, sectiunea cf Gradinari – Chiajna s-a defectat si momentan se asigura circulatia trenurilor prin procedura cale libera, cu verificarea pe teren a pozitiei aparatelor de cale (pe portiunea defecta).

Din cauza acestei defectiuni trenurile pot inregistra intârzieri fata de graficul de circulatie, de pâna la 30 minute/tren.

Echipele de interventie feroviare sunt pe teren, insa nu pot interveni deocamdata din cauza viscolului puternic.

Rugam calatorii sa inteleaga ca toate masurile operative intreprinse in aceasta perioada de angajatii feroviari au ca principal scop circulatia trenurilor in conditii de siguranta”, se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Comentarii

comentariu

About the Author