Published On: lun, ian. 16th, 2017

Taxa pentru obtinerea permisului auto va fi scoasa de la 1 februarie

Una dintre taxele care incluse in pachetul celor 102 taxe parafiscale care vor fi eliminate de la 1 februarie este taxa pentru obtinerea permisului de conducere. Legea 1/2007, care prevede eliminarea a 102 taxe si tarife, a fost recent publicata in Monitorul Oficial, iar printre taxele care vor fi eliminiate se numara si taxa de examinare pentru obtinerea permisului de conducere.

Astfel, daca acum toti cei care doreau sa obtina permis de conducere pentru categoria si subcategoria A, A1, B, B1, B+E, trebuia sa plateasca 6 lei in contul acestei taxe, de la 1 februarie nu vor mai plati nimic.

Cei care doreau sa obtina permis de conducere pentru categoriile C, C1, D1, TR, C+E, D+E, C1+E, D1+E, D, TB, TV trebuia sa plateasca o taxa de 28 de lei. De la 1 februarie, si aceasta taxa va fi anulata.

De asemenea, statul percepea o taxa si pentru cei care doresc sa mai sustina inca o data examenul de dobandire a permisului auto , desi au fost respinse anterior de trei ori, scrie economica.net. Aceasta taxa este, acum, de trei ori contravaloarea taxei pentru dobandirea categoriei respective, si va fi anulata si ea, de la 1 februarie.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>