Published On: vin, Ian 6th, 2017

Recomandari pentru siguranta traficului rutier, in conditii de iarna

Peste 6.500 de politisti vor actiona suplimentar fata de efectivul curent, in Bucuresti si in 25 de judete aflate sub avertizare de cod galben si cod portocaliu de ninsori insemnate cantitativ si viscol puternic, pentru prevenirea si gestionarea situatiilor de risc.

Incepand de astazi, peste 6.500 de politisti de la nivelul judetelor afectate de avertizarile meteorologioce de cod galben si cod portocaliu vor actiona suplimentar pentru siguranta traficului rutier si pentru prevenirea si gestionarea evenimentelor negative rezultate din inrautatirea vremii. 

Administratia Nationala de Meteorologie  a emis, pentru intervalul 5 ianuarie 2017, ora 22.00 -6 ianuarie 2017, ora 20.00, avertizari de cod galben de ninsori si pe alocuri viscol pentru judetele Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Covasna, Brasov, Prahova, Dambovita, Arges, Valcea, Olt, Gorj, Mehedinti si Dolj si pentru intervalul 06 ianuarie 2017, ora 20:00 – 07 ianuarie 2017, ora 10:00, cod galben de intensificari ale vantului si ninsori viscolite pentru judetele Iasi, Neamt, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Tulcea, Constanta.

De asemenea, pentru data de 6 ianuarie 2017, intervalul 02:00- 18:00 exista o avertizare de cod portocaliu de viscol pentru judetele: Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati , Vrancea si Bucuresti.

Politia Romana recomanda adoptarea unei conduite preventive in trafic si respectarea indicatiilor politistilor aflati in trafic.

Inainte de a pleca la drum, informati-va temeinic despre conditiile meteo si starea drumurilor si echipati-va corespunzator autovehiculul pentru circulatia in conditii de iarna(anvelope specifice sezonului, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil etc). Este bine ca din autoturism sa nu lipseasca hainele groase, paturi, alimente, apa potabila si cel putin un telefon mobil cu incarcator la priza auto.

Comentarii

comentariu

About the Author