Published On: Dum, ian. 29th, 2017

Premiera istorica in Japonia! Romanca Aurora Simionescu a fost numita in conducerea Agentiei Spatiale Japoneze!

Aurora Simionescu, fosta studenta a universitatii Jacobs din Bremen, la varsta de doar 33 de ani a capatat functia de Associate Professor la Agentia Spatiala Japoneza JAXA, fiind prima non-japoneza ce a primit aceasta functie. Aurora sustine ca aceasta provocare este de asi impinge limitele proprii cu fiecare zi ce trece. Iata povestea de succes a acestei doamne!

Ea este unul dintre cei 13 romani inclusi in topul celor 100 de lideri ai inovatiei din Europa Centrala si de Sud, potrivit b1.ro.

Aurora a declarat unui site nemtesc ca zilnic incearca sa isi largeasca orizonturile mintii si sa inteleaga mai bine profunzimile Universului in care traim.

„Incerc sa imping limitele cunoasterii mele, cate putin in fiecare zi. Asta e provocarea mea”, sustine, potrivit idw-online.de, cercetatoarea romanca, fosta studenta a universitatii Jacobs din Bremen, scrie ZiarulRomanesc.de.

Recent, Aurora a fost prima non-japoneza investita in functia de Associate Professor la Agentia Spatiala Japoneza JAXA (Japan Aerospace Exploration Agency), la varsta de doar 33 de ani.

„Fara incurajarea, sustinerea si entuziasmul profesorilor mei as fi ales, probabil, o alta cariera. A fost una dintre experientele cele mai importante din viata mea”, recunoaste astazi tanara romanca

„Vreau sa ii ajut si pe altii sa isi descopere pasiunea si sa o urmeze, asta e marea mea motivatie”, sustine astrofizicianul.

In acest moment, aceasta isi formeaza o echipa de doctoranzi si postdoctoranzi impreuna cu care va construi un telescop care va inlocui satelitul Hitomi, disparut in spatiu in urma cu un an.

Comentarii

comentariu

About the Author

-