Published On: mie, Ian 11th, 2017

Politistii braileni le dau sfaturi soferilor braileni

Politistii braileni recomanda soferilor sa conduca prudent, sa adapteze permanent viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic, iar inaintea efectuarii oricarei manevre rutiere sa se asigure temeinic.

Avand in vedere ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare, pentru judetul Braila, cu cod portocaliu de viscol, in noaptea de marti spre miercuri (10 spre 11 ianuarie) si in prima parte a zilei de miercuri (11 ianuarie), le recomandam conducatorilor auto sa nu porneasca la drum daca nu este necesar.

Politistii braileni va recomanda:

* Inainte de a pleca la drum, interesati-va de starea drumurilor de pe traseul pe care urmeaza sa-l parcurgeti si pregatiti-va autovehiculul pentru calatorie (plinul de combustibil, lopata, sac cu nisip etc.).

* Utilizarea anvelopelor de iarna este obligatorie atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

*Adaptati viteza la conditiile meteo si de trafic, circulati cu viteza redusa si pastrati o distanta corespunzatoare in mers, intre autovehicule.

* Adoptati o conduita preventiva in trafic si respectati indicatiile si recomandarile politistilor rutieri.

* In cazul in care traficul rutier se va intrerupe din cauza zapezii, sfatuim conducatorii auto sa opreasca autovehiculele in afara partii carosabile, pentru a permite utilajelor de deszapezire sa intervina.

* In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Pastrati-va calmul, nu uitati de politetea rutiera si nu blocati intersectiile!

* Pietonii trebuie sa evite, pe cat posibil, folosirea partii carosabile, mai ales dupa lasarea intunericului si in conditii de vizibilitate redusa. Asigurati-va temeinic si traversati drumurile numai dupa ce sunteti siguri ca o puteti face in conditii de siguranta!

Comentarii

comentariu

About the Author