Published On: mar, Ian 10th, 2017

PALIDA LULUTA – Sefa DNA nu a lamurit deloc dezvaluirile lui Sebastian Ghita

"Nu comentez declaratiile unui inculpat fugar si nu doresc sa intru in dialog cu acesta… Sunt atacuri facute de inculpati care sunt chiar condamnati de DNA… Sa lasam lucrurile ridicole gen cucuvele mov si alte culori si sefi de la CIA… Nu sunt de acord ca o Lege de aministie sau gratiere sa vizeze infractiuni care sunt date in competenta de investigare a DNA… Teza mea de doctorat este corecta" a declarat Laura Kovesi.

Dupa cinci inregistrari cu dezvaluiri dintre cele mai grave facute de fostul deputat Sebastian Ghita la adresa sefei DNA si a sefului operativ al SRI, Florian Coldea, dupa doua saptamani in care opinia publica a cerut luarea unor masuri categorice din partea institutiilor fata de acuzatiile care planeaza asupra procurorului-sef al Directiei Nationale Anticoruptie, Laura Codruta Kovesi a aparut in public ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Chemata de ministrul Justitiei Florin Iordache pentru a discuta bugetul institutiilor aflate in subordinea Ministerului – alaturi de Procurorul General Augustin Lazar si seful DIICOT Daniel Horodniceanu – sefa DNA Laura Codruta Kovesi a declarat la iesirea de la discutii ca nu comenteaza declaratiile unui "inculpat fugar", ca nu doreste sa intre in dialog cu Sebastian Ghita si ca afirmatiile facute de fostul deputat, la fel ca si alti inculpati reprezinta atacuri ale unor persoane "condamnate de DNA".

Conform declaratiilor facute de Kovesi in fata sediului Ministerului Justitiei, ministrul Florin Iordache nu i-a cerut explicatii sau lamuriri cu privire la gravele acuzatii lansate in spatiul public de Sebastian Ghita desi, apreciem ca se impune o clarificare din partea sefei DNA, atat timp cat, potrivit avocatului Sergiu Andon, asupra lui Kovesi planeaza inclusiv suspiciunea de tradare.

Prezentam in continuare principalele declaratii ale sefei DNA Laura Codruta Kovesi:

"-Sa lasam lucrurile ridicole gen cucuvele mov si alte culori si sefi de la CIA, sa trecem la declaratii serioase. In primul rand, nu comentez declaratiile unui inculpat fugar, un inculpat fugar care are mai multe dosare, o parte dintre ele sunt in instrumentare la DNA, o parte dintre ele sunt deja trimise in judecata. Un inculpat fugar fata de care am facut, inca din cursul anului trecut, sper sa va amintiti, inca din aprilie, cand de la tribuna Parlamentului a acuzat Directia Nationala Nationala Anticoruptie si a facut atacuri la adresa sistemului judiciar prin afirmatii denigratoare si tendentioase, ca atare nu comentez declaratiile unui inculpat fugar si nu doresc sa intru in dialog cu acesta.

-V-as ruga sa observati ca sunt atacuri facute de inculpati care sunt cercetati in dosarele DNA, de inculpati care sunt trimisi in judecata sau chiar condamnati de DNA sau de persoane care ii sustin. Aceste atacuri sunt facute datorita faptului ca DNA si-a permis sa deranjeze inculpatii. Am observat in ultima perioada ca, desi am facut mai multe demersuri institutionale, aceste atacuri au continuat. Doar la sfarsitul anului trecut am facut peste 14 sesizari la Consiliul Superior al Magistraturii cu privire la afirmatiile tendentioase, denigratoare, mincinoase, uneori chiar ridicole ale inculpatilor pe care i-am cercetat. Am sesizat Consiliul National al Audiovizualului pentru 12 emisiuni si chiar in cursul zilei de astazi am reluat din nou dialogul institutional cu Consiliul Superior al Magistraturii si cu privire la afirmatiile care au aparut in cursul lunii decembrie si la inceputul acestui an in spatiul public din partea mai multor persoane cercetate de Directia Nationala Anticoruptie, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii. Practic, raspunsul meu la aceste afirmatii il veti gasi in aceasta sesizare.

-Domnul ministru ne-a invitat la o discutie privind bugetul DNA, privind nevoia de a ne ajuta in ceea ce priveste resursele umane si pentru discutii privind sediile de care parchetele au nevoie. Am profitat de aceasta invitatie pentru a-i aduce pe masa toate aceste sesizari pentru a arata atacul masiv la care este supus sistemul judiciar din partea inculpatilor si a persoanelor pe care le cercetam si am depus in copie toate demersurile institutionale pe care le-am facut.

-Nu sunt de acord ca o Lege de aministie sau gratiere colectiva sau individuala sa vizeze infractiuni care sunt date in competenta de investigare a Directiei Nationale Anticoruptie.

-In prezent avem o legislatie in care este institutita raspunderea magistratilor in activitate, ea se aplica, sunt dispozitii legale care sunt in concordanta cu legislatia europeana. Din punctul meu de vedere, nu trebuie modificat. Sunt suficiente garantii ca atunci cand un magistrat nu isi indeplineste cu buna credinta atributiile de serviciu, el poate fi sanctionat disciplinar, penal sa chiar si prin raspunderea directa cu patrimoniul personal, deci din perspectiva mea aceasta lege nu trebuie modificata.

-Teza mea de doctorat este corecta, ea a fost verificata de doua ori, din punctul meu de vedere subiectul este inchis."

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-