Published On: vin, ian. 20th, 2017

Nechita il pune la punct pe Chiriac: “La mine doi plus doi inca fac patru, domnului presedinte ii da cu virgula”

In cadrul celei mai recente conferinte de presa, Francisk Iulian Chiriac, presedinte Consiliului Judetean Braila, s-a aratat deranjat de declaratiile consilierului judetean PNL, Ovidiu Nechita, in care sustinea ca seful CJ urmeaza sa faca abuz in functie desemnand drept directori in institutia pe care o conduce niste persoane care nu sunt competente, dar care au meritul ca sunt apropiati de-ai sai. Chiriac a spus ca Nechita se comporta ca Mama Omida administratiei locale stiind absolut tot ce misca.

“Postul de director executiv la Directia Judeteana de Evidenta Populatiei este scos prin recrutare, nu prin promovare, asa ca ii anihilam una din zicalele lui, nu s-a adeverit si speram sa se informeze mai bine, in momentul cand stie el absolut tot. Se pare ca nu stie si face afirmatii referitoare la mine, ca fac abuz in serviciu, ceea ce nu mi se pare corect. (…)Mi se pare corect ca oamenii care muncesc – eu nu tin cont si nu fac parti-pris-uri politice cu personalul de executie al Consiliului Judetean – sa poata accede la o functie de conducere si prin promovare. Am avut exemple in care au venit anumiti functionari – au si plecat – si au pus nu piedici, ci pietre de moara de gatul CJ, pierzand chiar si bani. Nu este niciun fel de discriminare, asta este parerea lui. Deocamdata, domnul Nechita este in opozitie, da? Acum gandesc eu cum trebuie facut si cum evaluez echipa. Cand o sa vina dansul presedinte la Consiliul Judetean, va lua dansul decizii. Eu l-as ruga sa vina cu proiecte palpabile si bune pentru cetateni, nu nimicuri de-astea. Si eu ii spun ca zvonacii sau sursele lui din CJ eu le cunosc si cred ca face rau oamenilor respectivi; isi fac rau si ei, si el”, a spus Chiriac.

In replica, dupa acesta declaratie a sefului judetului, liberalul i-a raspuns acestuia. Nechita il roaga pe Chiriac sa mai faca numaratorile functiilor inca o data pentru ca in momentul de fata “o sa-i dea cu virgula”. Totodata, consilierul judetean se intreaba care sunt motivele pentru care ocuparea postului de la Evidenta Populatiei nu se mai face prin promovare, cum era stabilit initial, ci prin recrutare.

Avand in vedere cele precizate in conformitate cu statutul functionarului public de catre presedintele CJ stiam ca promovarea are prioritate si nu recrutarea, logic. Eu il intreb pe distinsul conducator care e in masura sa ia deciziile la momentul acesta: <<Ce-a avut in vedere cand a demarat procedura de recrutare si nu de promovare exact pentru postul de la Evidenta Populatiei? Oare a constatat intre timp ca omul pregatit pentru acest post nu indeplineste conditiile promovarii, deoarece nu are statutul de functionar public, exact ce explicam putin mai devreme?!>> Totodata, am fost acuzat de presedinte CJ ca nu stiu sa numar. La mine doi plus doi inca fac patru. Adica cele doua functii publice de conducere pentru aparatul de specialitate al CJ-ului si cele doua functii de conducere ale institutiei subordonate CJ, de la Evidenta Populatiei, care erau prinse in planul ala pe care noi l-am votat in sedinta din decembrie. Daca cele doua functii plublice rezervate promovarii prin planul de ocupare votat in luna decembrie nu sunt de la Evidenta Populatiei , sa ne spuna domnul presedinte de la ce institutie subordonata CJ-ului sunt aceste doua functii, pentru ca dupa calculele pe care le face dumnealui  o sa-i dea cu virgula”, a declarat Ovidiu Nechita.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>