Published On: joi, Ian 26th, 2017

MILIARDARUL ADAMESCU A FOST UCIS IN INCHISOARE – Patronul Romaniei libere Dan Adamescu a fost lichidat de Sistem

I s-a refuzat dreptul de a fi eliberat pe cautiune pe motivul inchizitorial ca “nu si-a recunoscut vina”. Cine a urmarit ca Adamescu sa moara dupa gratii, desi se stia de situatia sa medicala extrem de grava? In iulie 2016, Adamescu a dat Romania in judecata la ICSID Washington, acuzand ca DNA si SRI i-au distrus afacerile si ca e trimis la moarte.

In Romania, dreptul la viata este incalcat brutal, mai cu seama in dosarele in care Binomul decide trimiterea dupa gratii a unui personaj pus pe lista neagra. Actualul ministru al Justitiei Florin Iordache tace in fata acestei crime desavarsite in penitenciarele pe care le are in subordine, ca urmare a unor decizii iresponsabile, care au incalcat dreptul la viata, ignorand actele medicale!

Dan-AdamescuDan Adamescu (foto) patronul cotidianului Romania libera, a decedat in noaptea de 23 spre 24 ianuarie 2017 dupa ce, constantandu-se ca starea sanatatii sale e alarmanta, a fost scos din Penitenciarul Jilava si dus in sincopa la Spitalul de Urgenta Floreasca. Constatand in ce hal se afla, medicii de la Floreasca au declarat familiei ca nu are nicio sansa de supravietuire, drept pentru care Adamescu a fost trimis prin grija familiei la Spitalul Regina Maria unde a decedat in cateva ore. Cauza cea mai probabila a mortii – un stafilococ auriu luat contactat in penitenciar, care i-a fost fatal pe fondul starii extrem de grave de sanatate.

Dan Adamescu este doar unul din oamenii de afaceri pusi pe lista neagra de Binomul creat sub regimul Traian Basescu cand presa a fost inclusa la secret de catre CSAT in randul vulnerabilitatilor la siguranta nationala, iar “statul mafiot” a inceput distrugerea programata a televiziunilor si principalelor publicatii, prin deschiderea de dosare penale unor patroni de institutii mass media, care au fost arestati, condamnati si aruncati dupa gratii ori urmariti penal: Dan Diaconescu, Dan Voiculescu, Dan Andronic, Sorin Ovidiu Vantu, Dinu Patriciu, Sebastian Ghita, Adrian Sarbu, Sorin Rosca Stanescu etc, in multe cazuri obtinandu-se inchiderea definitiva a unor ziare si posturi de televiziune, in altele publicatiile fiind preluate de Binom.

Romania va fi condamnata la CEDO si la ICSID pentru uciderea miliardarului. Acesta a anuntat ca va muri in inchisoare din cauza autoritatilor

In vara lui 2016, Dan Adamescu a intentat proces impotriva Romaniei la Tribunalul de Arbitraj al Centrului International de Reglementare a Diferendelor privind Investitiile (ICSID – Washington), solicitand constatarea distrugerii afacerilor sale de catre DNA si SRI. Concernul olandez Nova Group Investments, prezidat de omul de afaceri Dan Adamescu, a acuzat Romania de distrugerea sistematica si premeditata a celei mai mari afaceri cu asigurari din Romania, Astra Asigurari. Nova Group, care detine pachetul majoritar de actiuni in firma de asigurari, acuza ca in spatele distrugerii Astra s-ar afla persoane cu functii inalte si institutii de forta ale statului roman precum: fostul premier Victor Ponta, sefa DNA Laura Codruta Koves, Serviciul Roman de Informatii si Directia Nationala Anticoruptie.

In cererea de arbitraj impotriva Guvernului Romaniei – formulata prin casa de avocatura Debevoise & Plimpton LLP cu sediul in Londra si inregistrata pe rolul Tribunalului International de Arbitraj de la Washington la 5 iulie 2016 – se arata in esenta ca omul de afaceri Dan Adamescu si fiul acestuia Alexander Adamescu au fost executati cu ajutorul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si al unor magistrati.

Lecturand actiunea depusa de Nova Group la ICSID (Case No. ARB/16/19), un aspect pe care il remarcam este similitudinea uluitoare dintre cazul Dan Adamescu – Astra Asigurari si cazul Mariana Rarinca, in sensul ca fiul omului de afaceri Dan Adamescu, Alexander Adamescu, a fost arestat trecand prin acelasi culoar judiciar care a executat-o pe Mariana Rarinca, culoar format din judecatorii Andi Malaliu de la TMB si Dorel Matei, de la CAB.

Revenind la plangerea depusa la 5 iulie 2016 impotriva Romaniei la ICSID, subliniem faptul ca in cuprinsul acesteia s-a evidentiat:

“Arestarea lui Adamescu la domiciliul sau pe 5 iunie 2014 a fost efectuata de politia militara, inclusiv mascati, mebrii ai fortelor speciale. Arestarea sa a fost filmata si transmisa pe un post public de televiziune. Transmisia includea urmatorul cadru in care cuvintele 'dare de mita'erau imprimare pe o imagine a lui Dan Adamescu incatusat cu titlul 'Miliardarul Adamescu retinut'. Zilele urmatoare, autoritatile ropmane au permis divulgarea catre public a unor documente din dosarul penal, in ciuda faptului ca legea interzice acest lucru. Rechizitoriul a fost comunicat presei de catre DNA in ziua in care a fost emis. In 6 iunie 2014, in timp ce Astra era atacata de ASF, Dan Adamescu a fost arestat si inchis in Penitenciarul Rahova… lui Dan Adamescu i s-a interzis accesul la ingrijiri medicale si a fost tinut in conditii extreme de mizerie. In ciuda solicitatilor repetate, i s-a negat accesul la medicatie in timpul primei luni de detentie, desi autoritatile penitenciarului au fost constiente de problemele serioase de sanatate ale acestuia si riscul concomitent asupra vietii sale. Dan Adamescu a fost si ramane intr-o stare fragila atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Este imobilizat intr-un scaun cu rotile si sufera de o serie de afectiuni foarte grave, inclusiv, printre altele, diabet zaharat de tip II, fibrilatie ventriculara si artrita severa care necesita urgent inlocuirea totala a unui genunchi… In penitenciar, in mai multe randuri, Dan Adamescu s-a aflat in imposibilitatea de a se intalni cu avocatul sau pentru ca singura incapere pusa la dispozitie necesita urcarea unor scari, lucru care s-a dovedit imnposibil pentru el din cauza durerii severe la genunchi.

Dan Adamescu a solicitat eliberarea pe cautiune in cinci randuri. Primele patru au eseuat. Fiecare decizie de a-l incarcera, refuzandu-i-se solicitarile de eliberare pe cauztiune s-a bazat pe prezumtia de vinovatie a lui Dan Adamescu, acesta ramanand incarcerat datorita averii sale. Instanta a negat, de asemenea, solicitarea pentru cautiune in baza faptului ca Dan Adamescu a refuzat sa-si recunoasca vinovatia (Decizia penala din 8 august 2014 a Curtii de Apel Bucuresti)… lui Dan Adamescu nu i s-a permis sa paraseasca Romania pentru efectuarea operatiei urgente la genunchi de care avea nevoie. Permisiunea i-a fost respinsa in ciuda repetatelor solicitari si avertismente ale medicilor, conform carora intarzierea interventiei prezinta risc pentru Dan Adamescu, inclusiv riscul mortii prin embolism, din cauza celorlalte afectiuni de care sufera si a imobilizarii intr-un scaun cu rotile… lui Dan Adamescu i s-a permis o scurta calatorie in Austria in perioada 16-23 august 2015 unde i s-au facut controale medicale si masuratori in vederea pregatirii pentru operatia care urma sa aiba loc la scurt timp dupa aceasta prima vizita. Datorita faptului ca toate solicitarile sale ulterioare pentru obtinerea permisului de a calatori in scopuri medicale au fost respinse, acesta nu s-a mai putut intoarce pentru efectuarea operatiei. Alarmata de aceasta situatie, Ambasada Republicii Federale Germania a trimis o nota verbala catre Statul roman pe 5 aprilie 2016 insistand pentru aprobarea efectuarii interventiei medicale a lui Dan Adamescu din 'motive umanitare'atasand o scrisoare din partea prof. univ. dr. Reinhard Weinstabl in care se explica de ce operatia trebuia efectuata in regim de urgenta de catre un centru de specialitate din Viena si de ce intarzierea efectuarii acesteia periclita viata lui Dan Adamescu.

Pana la efectuarea operatiei, Dan Adamescu se confrunta in continuare cu dureri atroce, este din ce in ce mai slabit datorita atrofierii musculare, nu poate merge si este pasibil de embolism, care ii poate fi fatal. Romania a hotarat ca operatia poate fi efectuata in Romania si l-a inscris pe o lista de asteptare, dar a recunoscut ca operatia nu poate fi efectuata in mod corespunzator in Romania. In orice caz, Dan Adamescu era pe 15 iulie 2015 al 888-lea pe lista de asteptare, iar statul roman nu a efectuat nicio actualizare in privinta datei cand Dan Adamescu ar putea suferi operatia. Posibilitatea efectuarii operatiei in Romania sta sub semnul intrebarii…“

In septembrie 2016, Adamescu a fost scos de la Penitenciarul Jilava si operat la genunchi. Dupa care a fost readus in penitenciar. Prea tarziu insa… I s-a refuzat la finele lui 2016 eliberarea conditionata. Asa se intampla cand sistemul te-a pus pe lista neagra.

DNA si SRI acuzate de reglari de conturi cu presa romana

Aceasta a fost doar o parte din plangerea impotriva Romaniei la ICSID, referitoare la starea de sanatate a lui Dan Adamescu. Plangerea integrala o puteti citi atasata la finalul articolului.

Dan Adamescu a fost condamnat pentru dare de mita (catre unii judecatori ai TMB) la 2 februarie 2015 la 4 ani si 4 luni de inchisoare. Sentinta de condamnare a fost o copiere masiva a rechizitoriului DNA si a fost confirmata de ICCJ, prin decizie definitiva, la 27 mai 2016.

In plangerea impotriva Romaniei s-a mai aratat:

"Nova este o victima a cruciadei vindicative a statului roman, dar si a institutiilor slabe si inadecvate din Romania care fac posibila aceasta cruciada. De la caderea regimului comunist in Romania, institutiile statului au facut eforturi sa dezvolte cadre institutionale independente puternice. Institutiile de stat sunt astfel abuzate in mod regulat pentru reglari de conturi personale si politice. DNA si eforturile sale aparente de lupta impotriva coruptiei s-au transformat in arme politice. Folosirea in acest mod a institutiilor statului ca arme este facilitata de lipsa de putere si independenta a justitiei, care o impiedica sa protejeze in mod eficient drepturile cetatenilor romani (…) DNA a fost supusa unor interferente politice directe, incepand cu procesul prin care a fost numita conducerea sa. Incepand cu 2012 in special, Prim-Ministrul Ponta, cu ajutorul Ministrului de Justitie Robert Cazanciuc (cu care Prim-Ministrul Ponta este inrudit), a dat afara mai multi procurori din cadrul DNA si i-a inlocuit cu propriii aliati. Printre acesti aliati s-a numarat Danut Volintiru, pe care Prim-Ministrul Ponta l-a mutat din teritoriu in pozitia de adjunct al Procurorului Sef la DNA. Danut Volintiru este un asociat vechi al Prim-Ministrului Ponta (…) Serviciul Roman de Informatii, cunoscut ca SRI, asista DNA in strangerea de informatii si 'probe' care pot fi folosite impotriva celor care se opun celor de la putere. SRI, care a inlocuit Securitatea, a condus din anul 1990 urmariri ilegale extinse ale politicienilor, jurnalistilor si a altor personalitati publice la o scala enorma. (…) SRI a avut intotdeauna o relatie dificila cu media, pe care a monitorizat-o, in care s-a infiltrat si pe care a acuzat-o de a reprezenta o problema de securitate nationala. In 2010, 'presa' a fost inclusa de SRI pe lista 'vulnerabilitatilor nationale' in 'Strategia Nationala de Aparare a Tarii'. Mogulii media au fost permanent tintele reglarilor de conturi prin utilizarea gresita a sistemului de justitie, avand in vedere capacitatea ei de a influenta opinia publica (…) In particular, in ultimii doi ani de zile, sub acoperirea misiunii aparente de a lupta impotriva coruptiei, inclusiv la cele mai inalte niveluri ale statului, DNA si SRI au orchestrat mai multe arestari ale unor persoane importante la care au invitat in avand producatori de televiziune si alte canale media (…) Arestarile se fac cu scopul de a obtine marturii si de a asigura condamnari indiferent daca persoanele in chestiune sunt sau nu vinovate”.

FAX_2

ICSID_-_Nova_Group

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-