Published On: joi, Ian 26th, 2017

Marian Dragomir: “Majorarea taxei de salubritate a fost o decizie pe care mi-am asumat-o si care trebuia adoptata”

Primarul Marian Dragomir a vorbit, in cadrul ultimei conferinte de presa, despre cel mai discutat subiect din ultima perioada, si anume majorarea cu 54% a taxei de salubrizare. Edilul sef a spus ca isi asuma decizia de a majora taxa, chiar daca nu a deloc popular printre braileni.

”Eu mi-am asumat aceasta decizie nepopulara pe care a trebuit sa o adopt, ca fiind unica solutie in acest moment. Chiar daca alte orase inca nu au adoptat nicio decizie pana in acest moment, o sa vina factura si atunci vor trebui sa plateasca. Vom vedea pe unde vor scoate camasa cand vor venii si institutiile care vor controla ce masuri au luat. (…) Eu am spus sa fim sinceri si sa nu cautam variante ocolitoare, ca pana la urma tot din banii publici, din banii cetateanilor, se plateste. Noi ne-am asumat-o direct si asta e diferenta”, a spus Dragomir.

Totodata, Dragomir a spus ca a avut discutii cu cei trei operatori de salubritate din municipiul Braila. Acesta sustine ca e foarte posibil ca din luna martie sa inceapa selectarea colectiva a gunoiului. Potrivit celor spuse de primar, unul dintre cei trei operatori are o statie mobila de selectare a gunoiului, dar nu a dat nume pentru a nu face reclama.

“Am avut o intalnire cu cei trei operatori din municipiul Braila si cred ca unul dintre ei va incepe in luna martie sa faca si colectare selectiva. Nu o sa dau nume, sa nu se considere ca fac reclama unuia dintre cei trei. Are deja statia de selectare, o statie mobila pentru selectare. Urmeaza sa aduca si containere pentru a colecta pe doua fractii, gunoi uscat si gunoi umed. Gunoiul umed merge in continuare la groapa, iar gunoiul uscat merge la statia de selectare. Astfel, am putea spune ca din luna martie vom incepe colectarea selectiva a gunoiului in municipiul Braila. Ramane de vazut daca vin si containere si incepem sa le amplasam in oras”, a adaugat Dragomir

Comentarii

comentariu

About the Author