Published On: joi, Ian 12th, 2017

“Mafia branzeturilor” / O familie din Sutesti a fost lasata fara aproape jumatate de tona de branza

La data de 10 ianuarie, politisti din cadrul Biroului Ordine Publica au actionat, pe raza municipiului, pe linia respectarii prevederilor legale privind ordinea si linistea publica, actele de comert si circulatia pe drumurile publice. Cu aceasta ocazie, au fost constatate 13 contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de 2.200 de lei, dintre care 4 pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 1 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 5 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite si 3 la alte acte normative.

In urma acestei actiuni, la ora 07:20 politisti din cadrul Biroului Ordine Publica i-au depistat, pe Bulevardul Dorobantilor, pe un barbat de 63 de ani si pe sotia sa, in varsta de 58 de ani, ambii din comuna Sutesti, in timp ce transportau, cu o autoutilitara, cantitatea de 475 kg de branza, fara a detine documente legale de provenienta.

Acestia au fost sanctionati cu amenda, conform Legii 12/1990, in valoare de 500 de lei, iar cantitatea de branza, in valoare totala de 8.550 de lei, a fost ridicata in vederea confiscarii. De asemenea, in urma controlului efectuat, politistii au constatat ca soferul nu detine asigurare auto obligatorie RCA valabila, iar autoutilitara nu este autorizata sanitar-veterinar.

Conducatorul auto a fost sanctionat cu amenda, in valoare de 1.000 de lei, conform O.U.G. 54/2016 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto pentru prejudicii produse tertelor persoane prin accidente de vehicule si de tramvaie, fiindu-i retinut certificatul de inmatriculare, si cu avertisment pentru nerespectarea prevederilor H.G. 984/2005 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Comentarii

comentariu

About the Author