Published On: mie, Ian 4th, 2017

JUDECATOAREA CAMELIA BOGDAN IL FACE PE BASESCU

Judecatoarea Camelia Bogdan reactioneaza in exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro, dupa inregistrarea exploziva cu Traian Basescu: “Am dispus confiscarea de la Ioana Basescu a 1 milion euro, ca ea a perfectat ilegalitatea… Daca dorea sa spuna ca s-au facut aranjamente, spunea imediat dupa pronuntare, nu dupa 2 ani… Poate atunci ii convenea si acum nu ii mai convine… Eu dau solutii cu doua cifre… Pe generalul Coldea l-am vazut la Ambasada SUA.”

camelia_bogdanJudecatoarea Camelia Bogdan (foto) de la Curtea de Apel Bucuresti a reactionat, in exclusivitate pentru Lumeajustitiei.ro, dupa inregistrarea exploziva difuzata de Sebastian Ghita, in care, asa cum sustine fostul deputat, Traian Basescu este surprins in timp ce vorbeste despre executia lui Dan Voiculescu. Camelia Bogdan a explicat pentru Lumeajustitiei.ro ca reactia lui Traian Basescu este tardiva si ca fostul presedinte ar fi trebuit sa iasa public si sa spuna ca in cazul lui Voiculescu s-a facut un “aranjament” dupa condamnarea din dosarul “Telepatia”, nu la 2 ani de la acel moment. Probabil insa atunci lui Basescu ii convenea, spune Bogdan, iar acum poate nu ii mai convine.

Camelia Bogdan ofera un alt detaliu in ceea ce-l priveste pe Traian Basescu. Mai exact, judecatoarea precizeaza ca a dispus confiscarea a 1 milion de euro de la fiica lui Traian Basescu, notarita Ioana Basescu, pe motiv ca aceasta ar fi perfectat o “ilegalitate”.

Pe de alta parte, Bogdan sustine ca nu a discutat niciodata cu Traian Basescu, Florian Coldea sau Laura Kovesi despre dosarul lui Dan Voiculescu. Pe seful operativ al SRI, generalul Florian Coldea, Camelia Bogdan afirma ca l-a vazut la o receptie oferita de Ambasda SUA la Bucuresti, dar ca nu ar fi vorbit cu acesta.

Iata declaratiile oferite de Camelia Bogdan pentru Lumeajustitiei.ro:

"Camelia Bogdan: Stiti, in dosarul BCR, eu am dispus confiscarea si de la Ioana Basescu a un milion de euro, ca ea a perfectat ilegalitatea, adica toata frauda prin care 134 de milioane au patruns pe teritoriul Romaniei a fost perfectata de dumneaei. Va pot trimite hotararea, nu este nicio problema, pentru ca am trimis-o astazi si in dosarul meu de cercetare disciplinara, sa fac dovada ca nu am interese la notarul Jean Andrei…

Eu m-am inscris la Sectia I penala; avand nota mai mica, m-au repartizat la Sectia a II-a. Am intrat cu 9.42. Dosarul ICA trebuia repartizat de ei de cand l-au arestat pe Mustata, dar in sectie toti judecatorii au zis sa se dea la cine vine la promovare. Eu nu mi-am dorit niciodata sa acced la Sectia a II-a a Curtii de Apel Bucuresti, m-am inscris la Sectia a I-a, gresind mai mult la proba teoretica am fost repartizata la Sectia a II-a. Nu a existat niciodata o intrevedere intre mine si presedintele Basescu, nici intre mine si generalul Coldea. Probabil pe generalul Coldea l-am vazut la Ambasada Statelor Unite (3 iulie 2014 – n.r.). Pe Traian Basescu l-am vazut doar la numire. Nu am vorbit, am stat intr-un grup doar cu magistratii cand am fost la Ambasada, inainte de pronuntare. Nimeni nu mi-a cerut mie vreodata vreo solutie sa dau in acest dosar.

Reporter: Pe piata circula o informatie cum ca se stia cu vreo trei zile inainte de pronuntare ca Voiculescu o sa primeasca 10 ani…

Camelia Bogdan: Bun, eu dau solutii cu doua cifre in toate dosarele de prejudiciu. E practica mea. In dosarele cu peste 10 milioane de euro. Asa am pronuntat si in (neinteligibil), am dat 12 ani, atat era maximul posibil, atat era maximul special. Probabil s-au facut speculatii avand in vedere ca eu peste tot am spus ca acestea sunt standardele internationale avute in vedere, cu pedepse maxime, disuasive, eficiente si proportionale cu gravitatea faptei. In Marea Britanie daca nu executi un ordin de confiscare de peste 1 milion de lire stai 15 ani la inchisoare. In dosarul BCR am dispus confiscarea onorariului de 1 milion de euro de la notarul Ioana Basescu. Si probabil exista o explicatie, desi tardiva, dupa doi ani, a fostului presedinte…

Reporter: Ar fi cumva ca o razbunare…

Camelia Bogdan: Bineinteles. Ca daca totusi dorea sa spuna ca s-au facut aranjamente, spunea imediat dupa pronuntare, nu dupa doi ani. Nu?! Poate atunci ii convenea si acum nu ii mai convine ca dispun confiscarea si de la toti cei care perfecteaza ilegalitati… Nu am ezitat sa confisc si de la fiica dumnealui, nu numai de la fiica domnului Voiculescu.

Eu eram la Tribunalul Bucuresti cand l-au luat pe Mustata din complet (29 aprilie 2014, n.r.). Niciodata nu am fost cointeresata, sa ma gandesc ca vreodata voi judeca acest dosar (dosarul ICA-Voiculescu, n.r.). Dovada a fost ca eu m-am inscris la Sectia I penala. Prima mea optiune a fost Sectia I penala. Eu mi-am dorit foarte mult sa merg la Sectia I penala.

Reporter: Dumneavoastra ati fost repartizata in dosarul asta pe 26 iunie 2014, cand erati inca la Tribunalul Bucuresti. La CAB ati inceput efectiv activitatea pe 1 iulie 2014…

Camelia Bogdan: Ei au stabilit, la Sectia a II-a, au stabilit ca dosarul va fi repartizat celor care vor lua la promovare. Si a fost o intalnire a judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti inainte sa vin eu acolo. S-a gresit acolo, deoarece trebuia repartizat dosarul cum a fost arestat Mustata, din punctul meu de vedere. Dar acum nu-i vina mea ca am promovat, era dosarul pe rol… Eu am incercat de mai multe ori la promovare.

Trei lucruri trebuie punctate. S-a stabilit intre judecatori ca dosarul va fi luat de cei care vor lua examenul de promovare in functiile de executie, la nivelul Sectiei, inainte ca noi doi sa promovam (cu referire si la judecatorul Alexandru Mihai Mihalcea, colegul de complet al Cameliei Bogdan in dosarul ICA, n.r.). Eu m-am inscris la Sectia I penala, si pentru ca am luat media cea mai mica am fost repartizata la Sectia a II-a penala (judecatorii TMB Camelia Bogdan si Alexandru Mihai Mihalcea au promovat la CAB cu mediile cele mai mari – 9.425, respectiv 9.525 – dintr-un total de 22 de candidati, n.r.). Niciodata nu am discutat cu domnul Coldea si cu doamna Kovesi despre examenul de promovare si nici despre dosarul Voiculescu. Daca s-ar fi intamplat asa ceva probabil as fi intrat cu 10 la promovare, nu cu 9.42, cea mai mica nota. Si nu la Sectia a II-a, in conditiile in care eu doream sa acced la Sectia a I-a. In al doilea rand, eu am dat 12 ani si in dosarul (neinteligibil), era cel mai mare caz de mafie judiciara, in care s-a dat o sentinta dupa vreo 15 ani de la…

Reporter: Dar la Voiculescu puteati dispune mai mult de 10 ani inchisoare?

Camelia Bogdan: Ba da, puteam sa dau mai mult de zece ani daca faceam infractiunea continuata. Mai aveam un spor pe noul Cod penal de pana la 3 ani. Puteam sa dau chiar si 10 ani si 1 zi ca sa stea 5 ani, dar nu m-am gandit. M-am gandit la o pedeapsa simbolica. Da, puteam sa dau mai mult, fiindca era infractiune continuata. Acesta a fost rezultatul deliberarii cu colegul (Alexandru Mihai Mihalcea, n.r.)

Reporter: Pe inregistrare Traian Basescu ar mai spune asa: 'Bogdan a intrat judecator in dosarul ginerelui. Un judecator care duce dosarul de-un an este schimbat si la ultimul termen a intrat Bogdan. Ba, Bogdan, eu te stiu cine esti!'…

Camelia Bogdan: In dosarul ginerelui am intrat la un singur termen, in care nu a fost audiat procurorul de caz. Deci s-a dat pentru el scoatere, s-a disjuns, desi se presupusese ca el facuse santajul. Si am cerut, prioritar, in solutionarea dosarului, audierea procurorului de caz, Remus Jurj. Remus Jurj Tudoran, marele specialist in spalarea banilor, care audia martorii in camerele secrete ale DIICOT-ului si ii intreba ce denunturi au facut la DNA. Si am zis ca audierea lui ar face inutila audierea celorlalti martori. Am complicat un pic dosarul, dar ce e mai important – am dispus confiscarea de la fiica a 1 milion de euro in BCR.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-