Published On: lun, Ian 30th, 2017

In doar doua zile politistii braileni au dat amenzi de aproximativ 42.000 de lei

In zilele de 27 si 28 ianuarie, politisti braileni, impreuna cu jandarmi, au actionat atat in municipiu, cat si in localitatile din mediul rural, in zona unitatilor cu profil discoteca, club, cafe-bar, pentru mentinerea unui climat corespunzator de ordine si siguranta publica, prevenirea si combaterea faptelor ilegale, precum si a principalelor cauze generatoare a accidentelor rutiere.

Pe timpul activitatilor, au fost verificate 135 de unitati economice, legitimate 619 persoane, 301 fiind controlate corporal sumar, si au oprite in trafic 403 autovehicule, fiind testati cu aparatul etilotest 108 soferi.

De asemenea, au fost constatate 186 de contraventii, pentru care au fost aplicate sanctiuni in valoare totala de aproape 42.000 de lei, si 3 infractiuni, pentru care au fost intocmite dosare penale, 2 dintre acestea pentru incalcari la regimul rutier si unul pentru furt calificat.

Dintre amenzile aplicate, cele mai multe (155) au fost pentru incalcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, 20 conform Legii 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, si 2 la Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite, iar restul la alte acte normative.

Ca masura complementara, politistii au ridicat in vederea suspendarii 4 permise de conducere si retras 5 certificate de inmatriculare. De asemenea, au fost efectuate controale si la 8 unitati de invatamant, au fost verificati paznicii care isi desfasurau serviciul acolo, purtandu-se discutii cu factorii de conducere in scopul identificari elevilor problema. Au fost depistati 3 elevi care absentau nejustificat de la cursuri, in acest sens fiind intocmite informari catre unitatile scolare respective.

Comentarii

comentariu

About the Author