Published On: mie, Ian 11th, 2017

HC Dunarea Braila incepe dezastruos returul Ligii Nationale

Pauza competitionala nu le-a ajutat prea mult pe jucatoarele de la HC Dunarea Braila. Dupa ce formatia braileana a incheiat anul trecut meciurile de pe teren strain cu o infrangere usturatoare pe terenul lui U Cluj, a inceput la fel de prost si noul an. Echipa antrenata de Costica Buceschi a fost invinsa la scor de HCM Rm. Valcea. Handbalistele de la Dunarea nu au fost conectate deloc la prima partida a returului Ligii Nationale si au pierdut cu 25-19(12-5).

Chiar daca Dunarea a marcat primul gol al partidei prin Bianca Tiron, echipa braileana nu a putut ramane la conducerea jocului, iar in minutul 12 gazdele conduceau cu 4-2. Mai mult in doar doua minute, valcencele s-au desprins prima data la patru goluri, dupa doua aruncari de la 7 m transformate de Gavrila, scor 6-2. Dupa golul lui Gavrila, Tatar a reusit sa reduca din diferenta, marcand pentru 6-3. Dupa acest gol a urma o perioada tulbure de joc in care ambele echipa au ratat pe banda rulanta. Abia in minutul 21 gazdele au reusit sa refaca diferenta de 4 goluri. Pana la finalul primelor 30 de minute, iuresul gazdelor a continuat, intrandu-se la cabine cu scorul de 12-5.

Jucatoare Brailei au intrat mult mai montate in repriza a doua, iar in ciuda golului marcat de gazde prin Vizitiu, a urmat o perioada foarte buna petru elevele lui Buceschi. Braila a redus din diferenta, 13-7 in minutul 35, 14-10 in minutul 38 si 15-13 in minutul 42, dupa un gol marcat de Udristioiu in inferioritate numerica. Mai mult, jucatoarele Dunarei au avut o sansa foarte buna sa egaleze, deoarece gazdele au ramas in inferioritate numerica pentru doua minute dupa eliminarea lui Stoicanescu. Din pacate, valcencele, in inferiorite au reusit sa marcheze de trei ori consecutiv. Moralul brailencilor s-a prabusit total dupa aceste goluri, iar Rm. Valcea a continuat sa se distanteze. Meciul s-a terminat cu o infrangere greu de digerat pentru HC Dunarea Braila. Ultimul fluer al arbitrului a consemnat o victorie de moral pentru gazde cu scorul de 25-19.

HC Dunarea Braila: Eliza Buceschi – 4 goluri (2 de la 7 m), Gabriela Perianu -3, Aneta Udristioiu -3, Timea Tatar -3, Bianca Tiron -3, Madalina Zamfirescu -1, Diana Axinte -1 si Alexandra Orsivschi -1. Au mai jucat: Elena Voicu – 11 interventii, Natasha Antikj -2 interventii, Gabriella Szucs, Andreea Lipara si Alina Czeczi.

HCM Rm. Valcea: Adespii -6 goluri, Gavrila -5 (3 de la 7 m), Vizitiu -4, Stoicanescu -3, Khouildi -2 (1 de la 7 m), Ani Senocico -2 (1 de la 7 m),  Cioaric -1, Safta -1, Craiu -1. Blazek a avut 14 interventii reusite, iar Serban o interventie.

HC Dunarea Braila va juca urmatorul meci pe propriul teren sambata, 14 ianuarie, de la ora 12:00, in compania formatiei Magura Cisnadie.

Comentarii

comentariu

About the Author