Published On: joi, Ian 5th, 2017

Gerul pune stapanire pe Romania / Sud estul tarii sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol

cod_portocaliu_de_ninsoare_infobrailaAdministratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis doua avertizari, una cod galben de ninsori ninsori insemnate cantitativ si local viscolite si una cod portocaliu de viscol puternic.

In intervalul 05 ianuarie, ora 22 – 06 ianuarie, ora 20 aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunarii si va cuprinde sudul, centrul si estul tarii. In Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura, local ninsorile vor fi insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent.

Va fi viscol in Dobrogea, in cea mai mare parte a Munteniei si in jumatatea sudica a Moldovei unde vantul va avea intensificari cu viteze de 50…70 km/h. In Carpatii de Curbura si zona inalta din Carpatii Meridionali rafalele vor depasi 80…90 km/h, iar zapada va fi spulberata si troienita. La inceputul intervalului pe litoral vor fi precipitatii mixte si se va depune polei.

In a doua parte a noptii de joi spre vineri (05/06 ianuarie) si in cursul zilei de vineri (06 ianuarie), in Municipiul Bucuresti si in judetele Ilfov, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea,temporar viscolul va fi puternic, rafalele vantului vor atinge 70…85 km/h, reducand vizibilitatea sub 50 m si local troienind zapada.

Mai mult, in intervalul 06 ianuarie, ora 20 – 07 ianuarie, ora 10, in Dobrogea, Baragan si in cea mai mare parte a Moldovei va ninge moderat cantitativ, vantul va continua sa prezinte intensificari cu viteze de 50…55 km/h si pe arii restranse 70 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada.

Incepand de vineri, 6 ianuarie si pana la inceputul saptamanii viitoare, in cea mai mare parte a tarii vremea va fi geroasa atat noaptea, cat si ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent intre -25 si -15 grade. In functie de evolutia meteorologica, Administratia Nationala de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Comentarii

comentariu

About the Author