Published On: joi, Ian 19th, 2017

Gerul pune stapanire pe Romania / Mai multe judete, printre care si Braila, au intrat sub avertizare cod galben

Administraria Nationala de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ger pentru mai multe regiuni din tara, care va cuprinde intreg teritoriul pana la sfaraitul saptamanii.

In intervalul 19 ianurie – 21 ianuarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasa in noaptea de joi spre vineri (19/20 ianuarie) in cea mai mare parte a tarii, urmand ca vineri spre sambata (20/21 ianuarie) gerul sa persiste in special in Transilvania, Oltenia si Muntenia. Temperaturile minime se vor incadra in general intre -22 si -14 grade, iar cele maxime vor fi preponderent negative. In partea a doua a zilei de joi, 19 ianuarie local in Muntenia si in Dobrogea vantul va sufla moderat, cu unele intensificari, astfel ca pe spatii restranse zapada depusa anterior va fi temporar spulberata.

Judetele vizate de avertizare sunt Maramurea, Hunedoara, Covasna, Buzau, Braila, Ialomita, Calaraai, Braaov, Prahova, Giurgiu, Teleorman, Dambovita, Dolj, Olt, Gorj, Valcea, Hunedoara, Alba , Sibiu, Argea ai Capitala. Frecvent se vor inregistra temperaturi minime cuprinse intre -20 ai -10 grade, iar maximele diurne vor fi preponderent negative.

Comentarii

comentariu

About the Author