Published On: lun, Ian 9th, 2017

GER siberian in Romania / Braila sub cod portocaliu de ger

cod_portocaliu_de_ger_infobrailaAdministratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod portocaliu de ger valabila pana marti 10 ianuarie. In intervalul mentionat in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si in Maramures, gerul se va intensifica, astfel incat minimele vor fi cuprinse, in general, intre -29 si -15 grade, iar maximele intre -15 si -10 grade.

Vremea se mentine geroasa pana miercuri, cu ninsori izolate si temperaturi minime de pana la -26 de grade Celsius, potrivit meteorologilor.

Cerul va fi variabil, cu innorari mai persistente in nord-est si in sud-vest. Va mai ninge slab, local in jumatatea de nord a Moldovei, in Banat si Oltenia si numai izolat si trecator in celelalte regiuni. Vantul va avea unele intensificari in Moldova, Banat si Crisana, dar si in zonele de munte si pe litoral, informeaza Realitatea.net.

BUCURESTI

In capitala, dimineata, -16…-14 grade. Ger toata ziua. In prima parte a zilei vor mai fi conditii de ninsoare slaba si la amiaza maxima va ajunge in jurul valorii de -11 grade.

MUNTE

Vremea va fi geroasa. La amiaza vor fi -15 grade la Paltinis, -17 la Predeal, Semenic si la Sinaia 1500, -12 la Arieseni (var) si -22 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. Cerul va fi variabil, cu innorari in jumatatea nordica a Carpatilor Orientali, unde pe arii restranse va ninge slab. Ninsori slabe izolate vor fi, in cursul zilei, si in Muntii Banatului si vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla slab si moderat, iar pe creste va avea unele intensificari, viscolind si spulberand zapada.

REGIUNI

In regiunile intracarpatice, ger dimineata, ger si ziua in Maramures si Transilvania. Mai cald in vest unde maximele sunt de -7 grade la Resita, Timisoara si Arad. Ninge izolat si slab in Banat si bate vantul Cimpia de Vest.

In sud, innorarile vor fi mai accentuate in Oltenia unde local ninge slab, in Muntenia sunt si sanse de soare chiar daca si aici razlet poate sa ninga trecator. Si aici gerul persista si la amiaza, maxime intre -13 si -10 grade cu exceptia vestului Olteniei unde vor fi -8, -7 grade, la Drobeta Turnu Severin.

Si in Dobrogea va fi ger, chiar si pe litoral unde deobicei era mai cald: -10 grade la amiaza la Constanta, -12 la Tulcea. Pe litoral, in plus, vintul va avea intensificari.

In Moldova in jumatatea de nord a regiunii, local va mai ninge slab. Ger si la amiaza, maxime intre -13 si -11 grade si frig accentuat de vintul care va mai avea unele intensificari.

Marti, vremea va fi in continuare geroasa dimineata, iar local in centru, sud si est, chiar si peste zi. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre -14 si -6 grade. Izolat va ninge slab in nord-est si in extremitatea de sud a tarii. Spre seara norii se inmultesc treptat in majoritatea regiunilor si se asteapta ninsori si vant in jumatatea de sud-est.

Miercuri desi valorile termice vor fi mai ridicate decat in zilele precedente, vremea se va mentine deosebit de rece, geroasa dimineata in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre -9 si 0 grade. Cerul va fi mai mult noros. Va continua sa ninga in jumatatea de sud-est a tarii, iar in Dobrogea, sudul si centrul Moldovei si local in Muntenia, precum si in Carpatii de Curbura va fi viscol, rafalele de vant urmand sa depaseasca 55 - 65 km/h. Pe litoral, la inceput, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ploaie si vor mai fi conditii de polei. In restul zonelor, doar izolat vor fi posibile ninsori slabe. In zonele joase vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

Comentarii

comentariu

About the Author