Published On: mar, Ian 3rd, 2017

GALERIE FOTO: Un brailean protesteaza impotriva majorarii taxei de salubritate cu 54% / “Primare ai mintit O.U. 196/2005 nu te obliga sa maresti taxa de salubritate”

In cadrul ultimei sedinte CLM din anul 2016, consilierii municipali au votat un proiect prin care se va majora taxa de salubritate. Astfel, inceputul lui 2017 brailenii vor plati cu aproximativ 4 lei/persoana/luna mai mult. Daca pana acum brailenii plateau 7,15 lei pe luna, de la anul vor plati 11 lei. Aceasta majorare vine in urma faptului ca nu a fost respectata legislatia cu privire la diminuarea gradului de poluare. La nivelul minicipiului Braila in 2016 au fost colectate 49.000 de tone, depasind cantitatea de gunoi a anului trecut cu 3 tone.

“Suma de 80 lei/tona + TVA  pe care Primaria municipiului Braila o incaseaza de la locuitori nu ramane la Primarie, ci va fi transmisa mai departe catre Fondul de mediu, deci sa nu inteleaga cineva ca Primaria incaseaza pentru ea mai multi bani din plata respctiva, ci doar o transmitem catre Fondul de Mediu. Nu ne face nicio placere, nu avem incotro, trebuie doar sa punem in practica Ordonanta Guvernului”, a spus primarul Marian Dragomir.

Aceasta decizie a fost discutata intens in mediul online de braileni. Printre comentariile acestora se numara: “Deci o scumpire de peste 50%, cine se face vinovat de neideplinirea ''obiectivului". Asa ceva se poate intampla numai la Braila unde mizeria se matura cu crengi in loc de maturi iar responsabilii din primarie care ar trebui sa verifice curatenia strazilor facuta de firmele de salubritate stau la umbra. (acum la caldura). Nu ma refer la zona Calarasilor, ci la restul Brailei. Vedeti ce se intampla si in alte orase, cum arata ex: Slatina, Tg Jiu, Pitesti ca sa numai vorbesc de cele din Ardeal de unde ar trebui sa luam exemplu. In concluzie la noi tot este scump apa, gunoiul, etc, strazi pline de gropi de praf, cand bate vantul zici ca esti in Sahara”, “Normal, trebuie scoasa cheltuiala de sarbatori si banii investiti in campanie…ne bucuram ca face ceva dar apoi tot noi platim ani la rand aceasta taxa, macar de aveam curat pe strazi”, etc.

Mai mult, un brailean care a ajuns la capatul rabdarii a facut mai mult decat sa comenteze in mediul online. Acesta a iesit in fata primariei pentru a protesta impotriva deciziei consilierilor de a majora taxa de salubritate cu 54%. Acesta si-a adus mai multe pancarte pe care si-a scris mesajul indreptat spre primarul Dragomir. Braileanul are aprobare pentru protest, iar pana pe 12 ianuarie, in intervalul 11:30-13:30, se va afla in fata primariei zilnic protestand, in speranta ca mesajul sau va ajunge la autoritatile locale.

Sursa foto: Obiectiv Vocea Brailei

Comentarii

comentariu

About the Author