Published On: vin, Ian 13th, 2017

GALERIE FOTO: Preotii din Arhiepiscopia Dunarii de Jos sprijina persoanele fara adapost

In aceasta perioada, in care conditiile meteorologice de viscol si ninsoare abudenta au afectat mai multe zone din tara, intre care si judetele Galati si Braila, urmand indemnul Preafericitului Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, la initiativa si cu binecuvantarea Inaltpreasfintitul Parinte Arhiepiscop Casian, in Eparhia Dunarii de Jos au fost demarate mai multe actiuni social – filantropice indreptate catre persoanele aflate in dificultate.

In acest context, in data 11 ianuarie 2017,  prin implicarea preotilor din cadrul Protoieriei Braila si a personalului de la Cantina Sociala  „Sfantul Cuvios Casian” din municipiu au fost oferite pachete cu alimente, ceai cald, paturi, pilote si perne celor 152 de persoane fara adapost aflate in grija Centrului Social de Gazduire in Regim de Urgenta din municipiul Braila.

Totodata, parintele Mircea Bancila, protoiereu de Braila si o parte dintre preotii implicati, impreuna cu Nicoleta Oancea, director executiv in cadrul Directiei de Asistenta Sociala – Braila au interactionat cu persoanele incercate de greutatile vietii, dand dovada de solidaritate, intarindu-i in credinta si incurajandu-i in suferintele lor.

“Aceasta initiativa a Arhiepiscopiei Dunarii de Jos, ne ajuta foarte mult, avand in vedere ca in acest centru, in perioada sezonului rece, se adapostesc 152 de persoane dintre care 92 sunt provenite de pe strada, iar celelalte au venit aici din sistemul de protectie al copilului. Totodata, incurajam si comunitatea braileana sa vina catre noi, pentru ca avem nevoie atat de articole de imbracaminte, cat si de obiecte de igiena personala”, a spus Nicoleta Oancea

In perioada urmatoare, “pe baza unui grafic comun al protoieriei Braila si Directiei de Asistenta Sociala – Braila, persoanele aflate in evidenta Centrului Social de Gazduire in Regim de Urgenta vor beneficia zilnic de hrana calda, ceai, articole de imbracaminte, dar si prosoape si detergenti”, a subliniat pc pr. Mircea Bancila, protoiereu de Braila.

Manifestari similare au avut loc si in municipiul Galati, atat la Centrul de Urgenta pentru persoanele fara adapost si la celelalte centre sociale, cat si la persoanele aflate in dificultate, la domiciliile lor.

Toti beneficiarii au multumit pentru darurile primite si s-au aratat incantati de faptul ca semenii lor se gandesc la nevoile si incercarile prin care trec.

Comentarii

comentariu

About the Author