Published On: mie, ian. 25th, 2017

GALERIE FOTO: Peste 500 de braileni au fost prezenti la manifestarile organizate de Ziua Micii Uniri

Marti dimineata, 24 ianuarie brailenii au sarbatorit Mica Unire. Peste 500 de persoane, in frunte cu oficialitatile administratiei locale, au fost prezente, la ora 11:00, in fata statuii domnitorului Alexandru Ioan Cuza, de la intersectia Calea Calarasilor-Bulevardul Cuza. In acest an s-au implinit 158 de ani de la Unirea Principatelor Romane, realizata de Alexandru Ioan Cuza.

Evenimentul a inceput cu trecerea in revista a Garzii de Onoare, de catre comandantul Garnizoanei Braila, generalul Gheorghe Soare si prefectul Madalina Cochino si a continuat cu ceremonialul religios. In discursul prefectului aceasta a vorbit despre insemnatatea actului de la 24 ianuarie 1859, care a ramas in istorie drept cunoscut ca „Mica Unire”. Dupa reprezentatiei Garnizoanei Braila, o tanara braileanca si un grup de dansatori i-a incantat pe brailenii prezenti cu un mini-spectacol.

Manifestarile s-au incheiat in jurul orei 11:45, cu o jumatate de ora mai devreme decat era programat, cu defilarea Garzii de Onoare si cu Hora Unirii in care s-au prins atat autoritatile locale, cat si brailenii prezenti la manifestari.

Mai mult, si in acest an la evenimente au fost prezenti sustinatorii Unirii Romaniei cu Republica Moldova. Acestia au avut pancarde pe care erau inscriptionate mesaje in acest sens. La finalul manifestarilor s-au scandat mai multe mesaje precum “Putin nu uita, Basarabia nu-I a ta!”.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>