Published On: mar, Ian 10th, 2017

FOTO: Noaptea de luni spre marti a fost cea mai geroasa din acesta iarna / S-au inregistrat minus 31 de grade Celsius

temperatura_noapte_geroara_infobrailaNoaptea de luni spre marti a fost cea mai geroasa din aceasta iarna. Cea mai redusa temperatura s-a inregistrat la Intorsura Buzaului, minus 31 de grade, urmata de Obarsia Lotrului – minus 29, potrivit datelor ANM.

Temperaturile sunt cu aproape 20 de grade mai mici decat cele normale pentru aceasta perioada. Pentru data de 10 ianuarie, este probabil un nou record istoric. Mateorologii au anuntat de mai multe zile ca noaptea de luni spre marti va fi cea mai geroasa din aceasta iarna, in Romania, cu temperaturi care vor ajunge chiar si la -30 de grade in depresiuni, in timp ce in Bucuresti se vor inregistra -23 de grade Celsius, informeaza Realitatea.net.

"In aceasta noapte, se vor consemna cele mai scazute temperaturi de la debutul acestei ierni, in Romania. La nivel national, se vor consemna —29 de grade, chiar —30 de grade Celsius in depresiuni, in estul Transilvaniei, iar in Capitala termometrele vor cobori pana la —23 de grade Celsius. De asemenea, in restul teritoriului valorile termice vor fi, in medie, de —20 de grade Celsius. Zonele mai ferite de aceste temperaturi extreme sunt in vestul tarii, acolo unde se afla in vigoare o avertizare Cod galben de ger. Practic, vorbim despre temperaturi mult sub nivelul normal al perioadei, chiar si cu 10 — 15 grade Celsius mai scazute", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Mihai Hustiu, meteorolog de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Potrivit meteorologilor, atat luni, cat si marti, va fi in vigoare un cod portocaliu de frig in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si in Maramures, unde gerul se va intensifica, astfel incat minimele vor fi cuprinse, in general, intre —29 si —15 grade, iar maximele intre —15 si —10 grade.

De asemenea, avertizarea Cod galben de frig va fi valabila in zilele de 9 si 10 ianuarie in Crisana si in Banat. In aceste zone, vremea va fi geroasa indeosebi in cursul noptilor si al diminetilor, cand valorile termice se vor situa frecvent sub —15 grade.

In perioada urmatoare, ANM va emite noi mesaje privind evolutia si intensitatea fenomenelor meteorologice periculoase.

Comentarii

comentariu

About the Author