Published On: vin, Ian 20th, 2017

Deszapezirea judetului a costat 5,5 miliarde de lei vechi / Chiriac: “Am trecut cu bine peste situatiile medicale grele si ma bucur ca nu am avut pierderi de vieti omenesti”

In cadrul ultimei conferinte de presa Francisk Iulian Chiriac, a spus ca este multumit de cum a decurs deszapezirea din judet. Acesta a spus ca pentru primele doua episoade de viscol si zapada s-a cheltuit in jur de 550.000 de lei(5, 5 miliarde lei vechi). Chiriac sustine ca cele mai multe probleme au aparut in zonele unde iarba nu a fost taiata, motiv pentru care ia in calcul ca in toamna viitoare toate drumurile judetene sa fie curatate. Totodata, seful judetului a tinut sa precizeze ca a existat o colaborare foarte buna cu toti primarii din judet, indiferent de culoarea politica, si ca, din fericire, nu a existat nicio pierdere de vieti omenesti.

“Sunt multumit de cum a decurs atat prima etapa a deszapezirii cat si a doua. Am avut si aseara (miercuri seara n.r.) cateva probleme, pentru ca a viscolit si s-au facut cateva dopuri de zapada. Acum sunt pe teren cei de la Directia Tehnica, pentru a evalua daca mai e nevoie sa se intervina pe partea de largire a benzilor de mers si de dat cu antiderapant. Ma refer la urmatoarele zone: Ciocile, Baraganu, Dudesti, Tataru, drumul dintre Baraganu si Victoria si mai avem un segment intre Bordei Verde si Oprisenesti. Cat priveste costurile, dupa prima si a doua deszapezire am ajuns undeva la 5,5 miliarde lei vechi cu tot cu TVA. Sa vedem ce se mai face in acesta etapa, a treia. Deocamdata, e o suma orientativa. Stiu ca au avut si GPS-uri pe utilajele respective, asa ca o sa vreau si in format electronic graficul de pe GPS a tuturor utilajelor, ca sa putem face o comparatie, in ce interval de timp s-a miscat utilajul, pentru ca noi avem notat pe hartie, dar vreau sa verificam.Cele mai multe dopuri de zapada s-au facut acolo unde iarba nu a fost taiata. Luam in calcul ca drumurile judetene sa fie curate, toamna viitoare, atunci cand va incepe sezonul rece. Acostamentul drumului judetean sa fie taiat uniform pentru ca in momentul in care viscoleste sa poata trece de pe o parte pe alta a drumului, iar zapada sa ramana pe camp pentru ca este in beneficiul agricultorilor, nu al drumarilor. Mai iau in calcul un aspect, dar trebuie sa verificam posibilitatile legale. Sa achizitionam niste parapeti antizapada si sa putem monta acolo unde stim ca sunt zonele cele mai afectate, unde se fac dopurile in fiecare an. Daca le-am monta, am mai stopa din acest fenomen de valurire si punere de zapada pe drumurile judetene.(…) Primarii au actionat foarte bine in judet. Am avut o colaborare foarte buna absolut cu toti, indiferent de culoarea politica. Le multumesc inca o data pentru sprijin, actiunea lor si implicarea in cazurile situatiilor de urgenta. Pentru ca am avut cateva situatii grave pe care le-am rezolvat. Dar cea mai mare bucurie a mea este ca n-am avut nicio victima. Si s-a vazut colaborarea intre institutiile locale si aici ma refer la ISU, Politie, Prefectura, Consiliul Judetean. Au fost si copii cu probleme medicale, gravide, dar am trecut cu bine peste toate aceste situatii si ma bucur ca nu am avut pierderi de vieti omenesti”, a declarat Iulian Chiriac.

Comentarii

comentariu

About the Author