Published On: mar, ian. 10th, 2017

Complexul comercial Armonia la un pas sa fie cumparat de un afacerist roman de origine siriana

Proiectul Armonia Mall a fost unul dintre cele mai ambitioase proiecte din ultimul deceniu in Braila. Dupa investitii de 45 mil. euro si circa zece luni de functionare, mall-ul a fost inchis dupa ce Carrefour a decis sa paraseasca proiectul. De la inchiderea complexului au existat mai multe incercari de vanzare, dar niciuna nu s-a soldat cu un succes. De aceasta data complexul este foarte aproape de a intra in proprietatea unui afacerist roman de origine siriana.

Potrivit Capital antreprenorul roman de origine siriana Mohammad Alabdi, proprietarul uneia dintre cele mai mari ferme zootehnice din Romania, a platit circa 15 mil. euro pentru achizitia creantei care are drept garantie mallul Armonia Braila, aflat in faliment din 2011, si vrea sa preia proprietatea in contul datoriei, vineri, in cadrul unei licitatii.

Proprietarul Gellaan Impex, care gestioneaza o ferma de ovine si taurine in comuna Ograda din judetul Ialomita, a cumparat in luna noiembrie creanta de la recuperatorul Rabon Credit Solutions Romania, cel care gestioneaza portofoliul de active neperformante al Volksbank.

“Ideal ar fi sa pastram destinatia imobilului, pentru ca dupa ce il achizitionam ar reprezenta cea mai mica investitie. Mai avem varianta transformarii lui in outlet sau in spatiu de productie. Proprietatea este aproape de unitatea de productie a Yazaki, iar unul dintre furnizorii Dacia si Ford din Taiwan, care produce pentru ei componente electrice si de iluminat, face acum o evaluare sa vada ce ar presupune transformarea in spatiu de productie. Daca mergem pe varianta din urma, ei ar veni cu utilajele si noi cu terenul si cladirea. Ei pot cumpara sau inchiria pe minim 20 de ani“, a declarat pentru Capital Mircea Teodorov, directorul financiar al Gellaan Impex.

Folosirea spatiului tot ca centru comercial depinde de atragerea unui retailer care sa ocupe locul lasat gol de Carrefour. Teodorov spune ca sunt trei companii care ar putea veni aici: Auchan, Cora sau Delhaize. Mallul are o suprafata comerciala de circa 30.000 mp si dispune de aproape 20 hectare de teren.

"Ca sa faci un mall care sa concureze cu celalalt mall functional din Braila si cu cele din Galati mai e nevoie de investitii suplimentare de 5-7 mil. euro. Daca semnam cu un retailer mare, mallul se poate deschide in 3-4 luni“, spune Teodorov.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>