Published On: mie, Ian 11th, 2017

Braila a iesit de sub codul portocaliu de viscol / Pana la 23:00 este cod galben de vant si ninsori viscolite

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a ridicat in urma cu putin timp avertizarea cod portocaliu de viscol pentru judetul nostru. Totodata meteorologii au emis o avertizare cod galben de vant si ninsori viscolite pentru 11 judete, printre care si Braila. Avertizarea este valabila pana la ora 23:00.

In intervalul mentionat va mai ninge in cea mai mare parte a Moldovei, local in Muntenia, zona Carpatilor de Curbura, iar spre seara si la inceputul noptii si in sudul Dobrogei.

In Dobrogea, estul Munteniei, sudul si centrul Moldovei vantul va continua sa prezinte intensificari cu viteze de 50…60 km/h, viscolind si spulberand zapada.

UPDATE 2: Din pacate o tanara de 27 de ani din comuna Romanu acuza o hemoragie genitala. O ambulanta insotita de o sinitala a plecat spre comuna pentru a o prelua pe femeie.

Digul Braila – Galati a fost redeschis soferilor, dar se circula in conditii de iarna. Drumurile nationala inchise la acest moment sunt: DN 21 tronsonul Braila – limita judetul Buzau, DN 21A Baraganul – limita judetul Ialomita, DN 22 tronsonul Braila – Gradistea, DN 22B tronsonul Braila – Galati (dig); DN 2B tronsonul limita judetul Buzau – Braila si tronsonul Braila – Sendreni (E87) si DN 23 Braila – limita judetul Vrancea.

Dupa aproximativ patru ore blocurile din Ansamblul Buzaului au din nou elergie electrica. Angajatii Electrica au reusit sa remedieze problemele la cablurile subterane.

UPDATE: Mai multe blocuri si case din Ansamblul Buzaului au ramas fara energie electrica dupa ce trei cabluri subterane au fost afectate. Probleme au aparut in jurul orei 06:00, iar in momentul de fata Electrica lucreaza pentru a remedia problema. Potrivit informatiilor oferite de Electrica lucrurile se vot finaliza in jurul orei 11:00.

Potrivit unei avertizari ANM judetul Braila se afla sub avertizare cod portocaliu de viscol puternic pana miercuri, la ora 15:00.

In aceasta dimineata, autoritatile locale au dispus inchiderea tuturor drumurilor nationale si judetene. Pe Dunarea se circula in conditii de iarna, curg sloiuri pe 90% din suprafata, iar pe bratul Macin. intre km 0 – km 10, s-a format pod de gheata.

Din pacate opt localitati brailene nu sunt alimentate cu energie electrica. Este vorba despre Scarlatesti, Vultureni, Dudescu, Zavoaia, Dudesti, Tataru, Viziru, Lanurile.

Din cauza efectelor fenomenelor meteo manifestate pe timpul noptii,CFR Calatori a anulat urmatoarele trenuri: R8202    Constanta – Buzau /Constanta – Buzau; R8203 Constanta – Buzau    /Constanta – Buzau; R7566 Galati – Marasesti Galati – Marasesti; R7585  Marasesti – Tecuci/Marasesti – Tecuci; R7570    Galati – Marasesti/Galati – Marasesti; R7575    Marasesti – Galati/Marasesti – Galati; R7588 Tecuci – Marasesti/Tecuci – Marasesti.

Comentarii

comentariu

About the Author