Published On: vin, Ian 6th, 2017

BASESCU CERE ARESTAREA LUI COLDEA LA PACHET CU KOVESI

Share This
Tags

Fostul presedinte al Romaniei: “Fratilor, nu avem un Procuror General care sa ii ia pe toti in noaptea asta? Preventiv, ca sa nu schimbe informatii intre ei… De ce n-ar fi si ei arestati preventiv, dupa declaratiile lui Ghita?… Oamenii au devenit un risc pentru statul roman… Daca ei s-au subordonat unui sef de statie, fie el si CIA”.

Prim-adjunctul SRI, generalul Florian Coldea, si sefa DNA, dr. Laura Kovesi, ar trebui saltati de urgenta si arestati preventiv, dupa ultimele dezvaluiri facute de Sebastian Ghita. Asta sustine Traian Basescu, fostul presedinte considerand ca Procurorul General al Romaniei, Augustin Lazar, trebuie sa ii salte pe Coldea si Kovesi, astfel incat acestia sa nu poata face schimb de informatii, dupa dezvaluirile lui Ghita.

Intr-o interventie telefonica la postul Romania TV, de joi seara 5 ianuarie 2017, Traian Basescu a precizat ca dezvaluirile lui Sebastian Ghita reprezinta practic un denunt, iar asa cum DNA dispune retinerea si cere arestarea inculpatilor pe baza denunturilor, la fel ar trebui sa se intample si in cazul lui Coldea si Kovesi: “De ce n-ar fi si ei arestati preventiv, dupa declaratiile lui Ghita?”.

De asemenea, fostul presedinte considera extrem de grave intalnirile care, potrivit lui Ghita, ar fi avut loc in vilele SRI, intre Kovesi, Coldea si sefii statiei CIA in Romania. Basescu atrage atentia inclusiv asupra posibilitatii ca Florian Coldea si Laura Kovesi sa se fi subordonat sefului statiei CIA. Ceea ce ar putea fi, cel putin in opinia noastra, un act de tradare nationala.

Iata declaratia lui Traian Basescu:

“Eu stiu ce am discutat cu Ponta, ce i-am transmis prin doamna Udrea. In regula, nu vrei sa il pui pe Morar Procuror General, dar pune-o pe Kovesi procuror sef DNA. A fost o negociere, fericita, nefericita, a fost. L-am lasat in conditiile astea sa o puna pe doamna Sutiman, pe Nitu la Parchetul General, pentru ca aveam credinta ca doamna Kovesi nu e un om controlat de altcineva, ci ca e un procuror tanar care vrea sa faca cariera. Din pacate constat pe zi ce trece ca a fost o apreciere gresita. Dar de aici pana la a suspecta ca am cerut sa fie santajat Ponta… Eu ma injuram cu Ponta, nu aveam nevoie sa ma santajez cu el.

Atentie, pentru Coldea si pentru Kovesi nu mai bag mana nici macar in apa rece. Iar deontologii care spun, Basescu s-a intors impotriva Justitiei, nu, impotriva unor oameni care s-au imbolnavit de putere. Recunosc, inca dinainte sa imi termin eu mandatul, in 2014 am sesizat ca au luat-o razna, dar in mod categoric oamenii acestia sunt oameni care au devenit un risc pentru statul roman. Au un portofoliu de informatii colosal, il utilizeaza in interesul lor. Retineti, foarte multi spun, inclusiv maestrul Cristoiu, ca ok a fost in timpul meu, acum il utilizeaza in folosul lui Iohannis. Maestre, v-o spun ca un om care poate intelege si altfel statul: nu e in folosul lui Iohannis, il utilizeaza in folosul lor, pentru gloria lor. Trebuie vazut cat de supusi sunt pentru ca acum aflu din episoadele lui Ghita ca el se intalnea de doua ori pe saptamana cu Kovesi. Pai eu m-am intalnit cu Kovesi in cele doua mandate de Procuror General si unu de procuror sef DNA, cred ca m-am intalnit de sase ori. Iar unul din episoade este arhicunoscut, cel cu revolutionarii, si discutii pe tema aceea am mai avut. Am mai avut o intalnire legat de conflictul ei cu Bica si in rest nu prea am avut intalniri cu conducerile parchetelor. Pai aflu ca Ghita se intalnea de doua ori pe saptamana cu Kovesi, unde participa si Coldea, unde mai venea si seful statiei CIA. Pai fratilor, nu avem un Procuror General care sa ii ia pe toti in noaptea asta, preventiv? Preventiv, ca sa nu schimbe informatii intre ei, daca vreti. Nu? Asa cum procedeaza ei, cand isi aduce aminte un delator ce a fost acum zece ani si il aresteaza preventiv, sau daca vreti, asa cum i-au facut lui Udrea. Pe denunturi de acum sase ani, au arestat-o, i-au cerut patru arestari intr-o zi. De ce n-ar fi si ei arestati preventiv, dupa declaratiile lui Ghita? Si asta e un denuntator, cum ei stimuleaza sa fie. Procurorul General (n.r. – sa-i aresteze pe Coldea si Kovesi). Daca ei s-au subordonat unui sef de statie, fie el si CIA, daca ei se intalneau sa discute treburile tarii in vilele SRI… In loc sa mearga seful SRI cu caciula in mana in fata Procurorului General, Procurorul General se ducea in vilele SRI. Daca se confirma aceste lucruri, imi pare rau… Ghita spune ca din 2010 pana in 2014 se intalnea de doua ori pe saptamana cu doamna Kovesi, ce faceau, puneau la cale ce?”.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-