Published On: lun, Ian 16th, 2017

ANAF a scos la vanzare mai multe plicuri de etnobotanice la pret de chilipir

In acest inceput de saptamana Mihaela Porime, purtatorul de cuvant al DIICOT, a declarat ca intr-un un magazin care apartine ANAF, din Targu Jiu, s-au descoperit peste 900 de pliculete cu droguri de mare risc, puse la comercializare. Un astfel de pliculet costa doar 25 de bani.

Toate cele peste 900 de plicuri ridicate de DIICOT de la magazinul ANAF din Targu Jiu sunt droguri, arata analiza chimica realizata la un laborator de specialitate la cererea DIICOT, scrie romaniatv.net.

"A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc si mare risc, dar cu mentiunea ca ele la momentul acela (al confiscarii – n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc si de mare risc si vreo 300 sunt substante psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculete scria ingrasamant natural", a declarat Mihaela Porime, procuror sef la structura centrala a DIICOT.

Pliculetele au fost scoase la vanzare la 25 de bani bucata. Ele au fost confiscate in anul 2011, iar la acea vreme au fost expertizate si incadrate la categoria seminte de flori sau ingrasamant natural.

Intre timp legislatia s-a schimbat, iar comercializarea lor a devenit ilegala.

Comentarii

comentariu

About the Author