Published On: mie, Ian 18th, 2017

Activitatea jandarmilor braileni in 2016 a fost evaluata

In cursul zilei de astazi, 18 ianuarie, la sediul Institutiei Prefectului Judetului Braila, a avut loc sedinta de evaluare a activitatii Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila pe anul 2016.

La activitate a participat doamna Madalina Cochino, prefectul judetului Braila,  sefii institutiilor din sistemul de aparare nationala si siguranta publica din judetul nostru, reprezentantii celorlalte institutii cu care Jandarmeria Braila colaboreaza, dar si cadrele inspectoratului.

Activitatea a fost condusa de domnul colonel Vasile Mot, inspector sef in Jandarmeria Braila, care a evidentiat rezultatele obtinute, greutatile intampinate in anul precedent si modul de rezolvare a acestora, conturand totodata si principalele directii de actiune pentru anul in curs.

Conform bilantului prezentat, in anul 2016, jandarmii braileni au executat 5146 misiuni, situatia defalcata fiind urmatoarea: 3912 misiuni de mentinere a ordinii publice, 679 misiuni de asigurare a ordinii publice, 355 actiuni executate in cooperare cu alte institutii, 48 misiuni de punere in aplicare a mandatelor de aducere si 152 misiuni de interventie in domeniul ordinii publice.

Din cele 152 actiuni de interventie pe care efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila le-au executat, 82 au fost interventii pentru aplanarea unor conflicte si 70 interventii pentru rezolvarea altor situatii.

Ca obiective prioritare, la nivelul institutiei au fost cele reprezentate de cresterea gradului de siguranta al cetatenilor si al elevilor, personalului didactic si prevenirea delicventei juvenile in incinta, in zona adiacenta si pe traseele de deplasare catre cele 34 de institutii de invatamant aflate in competenta jandarmilor braileni

Astfel, cea mai mare crestere a misiunilor executate o constituie cele de mentinere a ordinii publice in proximitatea unitatilor scolare, in anul precedent executandu-se 528 de astfel de misiuni, cu  120 % mai mult fata de anul precedent.

Pe linia combaterii faptelor de natura penala, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Braila, in anul 2016, au fost constatate prin activitatile proprii, un numar de 264 infractiuni, fiind depistati in flagrant 331 faptuitori, ce se regasesc in 242 dosare instrumentate, cu 66% mai mult ca in anul precedent.  

“Prin activitatea desfasurata de catre Inspectoratul de Jandarmi Judetean Braila, in anul 2016, s-a urmarit atingerea scopului strategiei de realizare a ordinii si sigurantei publice, activitatea  fiind orientata catre nevoile de asigurare a starii de legalitate si de crestere a gradului de protectie pentru cetateni”, a declarat domnul colonel Vasile Mot.

“Este dificil sa spui in cateva cuvinte ce a insemnat cooperarea intre I.P.J Braila si I.J.J. Braila, pe toate planurile, si vorbim in special de mentinerea ordinii publice, este dificil sa cuantificam aceste eforturi, si lucru care nu se vede niciodata, la niciuna dintre institutiile prezente aici in sala, este ceea ce nu s-a intamplat datorita activitatii dumneavoastra”, a subliniat printre altele domnul comisar sef Gluga Adrian, seful I.P.J. Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author