Published On: mie, Dec 28th, 2016

Un nou cutremur de 5,4 grade Richter a zguduit azi-noapte Romania

Seismul s-a produs la o adancime de 97 de kilometri si s-a resimtit in Moldova, Muntenia si sudul Transilvaniei, informeaza stirileprotv.ro.

Site-ul Institutului National pentru Fizica a Pamantului s-a blocat imediat dupa producerea miscarii telurice, din cauza unei probleme la server. Seismul a fost resimtit inclusiv in Republica Moldova si Bulgaria.

Seismul s-a produs miercuri-noapte, la ora 1 si 20 de minute, la 137 de kilometri de Bucuresti. Desi intensitatea a fost de 5,4 si ora destul de tarzie, cei mai multi locuitori ai Capitalei au simtit cutremurul

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti-Ilfov au verificat mai multe zone, ca sa se asigure ca nu exista victime sau pagube materiale.

Daniel Vasile, ISU Bucuresti-Ilfov: "Am procedat la efectuarea unor verificari in raionul fiecarei subunitati de interventie. Evident ca zona Centrului Istoric este cunoscuta ca fiind vulnerabila, motiv pentru care si aici a fost trimis un echipaj care sa patruleze sa verifice daca exista elemente de constructie desprinse de pe fatada cladirilor sau daca sunt persoane ranite."

Cel mai important seism din acest an a avut loc pe 24 septembrie, tot in Vrancea, si a avut o magnitudine de 5,3 pe scara Richter.

Mai mult in aceasta dimineata un alt cutremur cu magnitudinea de 2,9 pe scara Richter s-a produs miercuri dimineata in zona seismica Vrancea, la ora 5:01, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului (INFP).

 

Seismul a avut loc in judetul Vrancea, la adancimea de 91,1 kilometri. Localitatile cele mai apropiate de epicentru au fost Paltin — 5 kilometri, Focsani — 42 kilometri si Bucuresti — 156 kilometri.

Comentarii

comentariu

About the Author