Published On: mar, dec. 6th, 2016

Soferii prinsi bauti la volan ar putea ramane fara masini

Tot soferul roman obisnuieste sa mai urce la volan dupa ce a consumat o bere sau chiar mai multe. Pentru unii sunt situatii ocazionale, pentru altii o obisnuinta, iar condusul in stare de ebrietate duce anual la zeci de accidente rutiere. Parlamentarii vor sa initieze o lege pentru modificarea Codului Rutier care sa ii sanctioneze aspru pe soferii care urca bauti la volan.

  Amenzile sau chiar suspendarea permisului de conducere nu ii sperie foarte tare pe soferii care au obiceiul sa conduca sub influenta bauturilor alcoolice. Un grup de parlamentari s-a gandit, astfel, ca in asemenea situatii se impun pedepse mult mai dure, care sa mearga chiar pana la confiscarea masinilor celor prinsi ca incalca legea, scrie Libertatea.

"In momentul in care un cetatean primeste dreptul de a conduce autovehicule, adica permisul de conducere, acesta va da o declaratie pe propria raspundere, in care va spune clar ca, daca va fi prins baut la volan, este de acord sa i se confiste masina. Sunt prea multi teribilisti pe sosele, pe care nu-i deranjeaza o amenda sau faptul ca raman o perioada fara permis. Il iau inapoi, fac aceleasi tampenii. Trebuie o masura mai dura. Daca ii lasi fara masina vor resimti consencintele", au declarat surse parlamentare pentru publicatia citata.

 

 

Sursa: romaniatv.net

 

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>