Published On: joi, dec. 8th, 2016

Romania a obtinut o victorie memorabila in fata campioanei olimpice, Rusia

Dupa infrangerea suferita de Romania la meciul de debut in fata campioanei mondiale, Norvegia, scor 23-21, jucatoarele nationalei s-au mobilizat exemplar si au invins campioana olimpica, Rusia, scor 22-17 (11-9).  Nationala Romaniei a fost la conducerea jocului pe tot parcursul celor 60 de minute, rusoaicele nefiind niciodata la conducere. Cea mai buna jucatoare din tabara noastra a fost Denisa Dedu, care a avut 22 de interventii reusite. Cele patru handbaliste de la HC Dunarea Braila au evoluat foarte bine, iar Eliza Buceschi a fost alaturi de Cristina Neagu, golghetera echipei, ambele cu cate 7 goluri marcate.

Meciul a inceput echilibrat iar dupa primele cinci minute scorul era 2-2. A urmat o perioada de joc foarte buna a nationalei Romaniei, care a inscris de 5 ori fara sa primeasca vreun gol, scorul in minutul 16 fiind 7-2. Rusoaicele au dat semne de viata in minutul 18, cand au marcat dupa o pauza de 12 minute. Mai mult, elevele lui Trefilov au reusit sa se apropie la doua goluri, scor 9-7 in minutul 26, pentru ca la pauza Romania sa intre in avantaj de doua goluri, scor 11-9.

Repriza a doua a inceput cu Rusia in ofensiva, care a reusit sa egaleze la 11, in mimutul 33. Chiar daca Rusia a egalat, Romania a reusit sa revina la conducerea jocului, iar in minutul 40, avea din nou un avantaj de 2 goluri, 16-14. A urmat o perioada de 11 minute haotica in care niciuna dintre echipe nu a reusit sa inscrie. Dupa aceasta perioada Rusia parea ca are ascendentul moral reusind sa egaleze la 17, prin Anna Sen. Numai ca golul acesteia a fost ultimul al Rusiei in acest meci, in timp ce Romania a mai marcat de cinci ori, prin Neagu si Buceschi de cate doua ori si Aneta Udristioiu un gol, iar rezultatul final a fost 22-17.

“Poate trebuia sa vin cu o jumatate de ora la sala, sa mai joc o repriza inainte. Am avut o prima repriza mai puţin buna, dar la pauza fetele au venit la mine, m-au incurajat si mi-au spus ca au incredere in mine. Ambros mi-a spus ca are nevoie de mine si ma bucur ca in repriza a doua am reusit sa ajut echipa intr-un moment dificil. Se stie, nu am mai jucat de mult timp, imi lipsesc minutele, dar ma simt din ce in ce mai bine de la meci la meci. Din pacate am fost si puţin bolnava in ultimele doua zile, insa acum am o zi de pauza si sper ca pana la meciul cu Croaţia sa fiu bine din punct de vedere fizic”, a declarat Eliza Buceschi.

Romania: Eliza Buceschi -7 goluri (3 de la 7 m), Cristina Neagu -7 (1 de la 7 m), Melinda Geiger -2, Crina Pintea -2, Ana Maria Iuganu -2, Oana Manea -1 si Aneta Udristioiu -1. In poarta Denisa Dedu a avut 22 de interventii

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>