Published On: vin, Dec 30th, 2016

Politistii braileni au destructurat o retea specializata in inselaciuni / Cinci persoane au fost retinute pentru 24 de ore

Miercuri, 28 decembrie, politistii braileni, avand suportul de specialitate al Serviciului Operatiuni Speciale Galati– Biroul Operatiuni Speciale Braila, au efectuat 7 perchezitii la persoane banuite de inselaciuni prin metoda ”Accidentul”. /  Cinci persoane au fost retinute pentru 24 de ore.

La data de 28 decembrie, politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Braila – Serviciul de Investigatii Criminale, sub coordonarea procurorului de caz, au efectuat 7 perchezitii domiciliare si au solicitat controale in doua camere de detinere a Penitenciarului de Maxima Siguranta Galati.

Totodata, doi dintre detinuti au fost transferati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva Braila, pentru efectuarea de cercetari. Activitatile s-au desfasurat in cadrul unui dosar penal, in care 5 persoane sunt banuite de comiterea a 22 de infractiuni de inselaciune si tentativa la inselaciune prin metoda „Accidentul”.

Din cercetari a reiesit ca, in perioada noiembrie-decembrie, una dintre persoanele transferate din penitenciar, un galatean de 34 de ani, ar fi savarsit, pe raza municipiului Braila, 22 de infractiuni de inselaciune, prin metoda „Accidentul”, dintre care 5 in forma tentativei, fiind ajutat de alte 4 persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 30 de ani.

Cu aceasta ocazie, au fost puse in aplicare 10 mandate de aducere. Prejudiciul cauzat este de 150.000 de lei.

In baza probatoriului administrat in cauza, cele cinci persoane au fost retinute pentru 24 de ore, urmand ca astazi, sa fie prezentate Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de arestare preventiva.

La actiunile desfasurate au participat si politisti din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale Braila. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a persoanelor in cauza.

Comentarii

comentariu

About the Author