Published On: mar, Dec 27th, 2016

Klaus Iohannis a refuzat propunerea ca Sevil Shhaideh sa fie prim-ministru

Astazi, presedintele Klaus Iohannis a sustinut o scurta conferinta de presa, la ora 12:00, in care a anuntat ca a cantarit cu grija argumentele pro si contra cu privire propunerea PSD – ALDE si a decis sa respinga numirea lui Sevil Shhaideh in functia de prim ministru, informeaza Realitatea.ro

“Cand am avut consultari cu partidele politice, PSD si ALDE, care au tinut sa vina impreuna la consultari, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru functia de prim-ministru. Am cantarit cu grija argumentele pro si contra si am decis sa nu accept acceasta propunere. In consecinta, solicit coalitiei PSD Alde sa faca alta propunere”, a spus presedintele Iohannis, intr-o interventie pe care a avut-o la Palatul Cotroceni.

Dupa castigarea alegerilor, PSD a semnat un protocol cu ALDE si unul cu UDMR. Majoritatea parlamentara a devenit de necontestat: 290 de voturi pentru Guvernul propus de PSD. Cu aproape 60 mai multe decat este necesar.

Potrivit Articolului 103, alineatul 1, „presedintele Romaniei desemneaza un candidat pentru funcţia de prim-ministru în urma consultarii partidului care are majoritatea absoluta în Parlament ori, daca nu exista o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.”

Comentarii

comentariu

About the Author