Published On: lun, dec. 12th, 2016

FOTO: Inca o data batranii decid viitorul tinerilor / Batranii au luat cu asalt sectiile de votare, tinerii isi doresc o schimbare dar nu fac nimic in acest sens

Centralizarea voturilor de la Alegerile Parlamentare a consemnat co victorie zdrobitoare a PSD-ului. Atat la Camera Deputatilor, cat si la Senat, social democratii au obtinut scoruri de peste 45%. Mai exact , la Camera Deputatilor au obtinut 45,90%, iar la Senat au obtinut un scor de 46,09%. Potrivit statisticilor oferite de Biroul Electoral Central aceste scoruri foarte mari au fost obtinute din doua motive: batranii au iesit in masa la vot, iar tinerii din nou au spus ca isi doresc o schimbare, dar din pacate schimbarea de care vorbesc nu poate incepe pe Facebook.

Conform datelor oferite de BEC la aceste alegeri s-au prezentat in jur de 1.700.000 de persoane trecute de 65 de ani. Mai mult, potrivit Libertatea.ro cel mai batran alegator a votat la 106 ani. Augustin Rus din Bistrita-Nasaud crede ca alegerile sunt pentru binele tarii. De cealalata parte, tinerii cu varste cuprinse intre 18 – 24 de ani, nu s-au inghesuit sa voteze, prezentandu-se la vot in jur de 400.000.

Cand vezi aceste cifre nu e de mirare ca PSD a reusit sa obtina aceste rezultate, intrucat se cunoaste faptul ca masa principala de votanti a social democratilor este formata de peroanele trecute de 60 de ani.

statistici_varsta_votare_infobraila

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>