Published On: vin, Dec 23rd, 2016

Din 2017 brailenii vor plati mai mult pentru taxa de salubritate

Ieri, in cadrul ultimei sedinte a Consiliului Local Municipal din acest an, consilierii municipali au votat un proiect prin care se va majora taxa de salubritate. Astfel, de la 1 ianuarie 2017 brailenii vor plati cu aproximativ 4 lei/persoana/luna mai mult. Daca pana acum brailenii plateau 7,15 lei pe luna, de la anul vor plati 11 lei. Aceasta majorare vine in urma faptului ca nu a fost respectata legislatia cu privire la diminuarea gradului de poluare. La nivelul minicipiului Braila in 2016 au fost colectate 49.000 de tone, depasind cantitatea de gunoi a anului trecut cu 3 tone.

Primarul Dragomir a tinut sa precizeze ca banii din majorarea taxei nu vor intra in visteria Primariei, ci vor fi redirectionati spre Ministrerul Mediului. Astfel, Primaria trebuie sa achite Ministerului Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu, o taxa de 100 de lei/tona pentru neindeplinirea obiectivului, acesti bani fiind platiti din buzunarele brailenilor, in urma majorarii taxei de salubritate.

“Suma de 80 lei/tona + TVA  pe care Primaria municipiului Braila o incaseaza de la locuitori nu ramane la Primarie, ci va fi transmisa mai departe catre Fondul de mediu, deci sa nu inteleaga cineva ca Primaria incaseaza pentru ea mai multi bani din plata respctiva, ci doar o transmitem catre Fondul de Mediu. Nu ne face nicio placere, nu avem incotro, trebuie doar sa punem in practica Ordonanta Guvernului”, a spus primarul Marian Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author