Published On: mar, Dec 20th, 2016

Dan Nica are dosar penal la DNA! Procurorii spun ca este implicat in “Afacerea Microsoft”

Procurorii DNA au dispus urmarirea penala a mai multor membri PSD in dosarul cunoscut drept “Microsoft 2” pentru infractiunea de abuz in serviciu, ca urmare a indeplinirii cerintelor legale si constitutionale referitoare la efectuarea urmaririi penale fata de persoane care au detinut o functie ministeriala la data faptelor.

Printre numele urmarite penal se numara si doi fosti ministri. Astfel, procurorii DNA au dispus urmarirea penala a lui: NICA DAN, ministru al comunicatiilor si tehnologiei informatiei in perioada 2000 – iulie 2004, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, ATHANASIU ALEXANDRU, ministru al educatiei si cercetarii in perioada 2003-2005, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit si TICAU SILVIA ADRIANA, secretar de stat la Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada 2003 – iunie 2004, respectiv de ministru al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei in perioada iulie – decembrie 2004, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

De asemenea, fata de inculpatii NICA DAN si ATHANASIU ALEXANDRU s-a dispus si luarea masurii controlului judiciar pe o durata de 60 de zile.

Nica Dan si Athanasiu Alexandru trebuie sa respecte pe durata celor 60 de zile mai multe obligatii:

1. sa se prezinte la organul de urmarire, la judecatorul de camera preliminara sau la instanta de judecata ori de cate ori sunt chemati;

2. sa informeze de indata organul judiciar cu privire la schimbarea locuintei;

3. sa se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere intocmit de organul de politie sau ori de cate ori sunt chemati;

4. sa nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele mentionate in ordonanta de dispunere a controlului judiciar,

5. sa nu detina, sa nu foloseasca si sa nu poarte arme.

Daca cei doi inculpati vor incalca cu rea-credinta aceste obligatii masura controlului judiciar va fi transformata in masura arestului la domiciliu sau masura arestarii preventive.

Reamintim cititorilor nostri ca Dan Nica este cunoscut ca unul dintre cei mai influenti oameni politici din zona, conexiunile lui cu Braila constand si in implementarea si sustinerea unor cadre medicale in institutiile sanitare din judetul nostru.

Comentarii

comentariu

About the Author