Published On: mar, Dec 27th, 2016

Cod galben de ninsori in mai multe zone ale tarii / De vineri gerul pune stapanire pe toata tara

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis in aceasta dimineaza, o atentionare cod galben de ninsori viscolite in zone montane din 23 de judete, valabila din aceasta seara pana joi dimineata. Zonele vizate de atentionare sunt: Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Harghita, Covasna, Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Buzau, Prahova, Brasov, Sibiu, Arges, Valcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Salaj si Caras-Severin.

Potrivit AMN, in intervalul in intervalul 27 decembrie, ora 20:00 — 29 decembrie, ora 10:00, in toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zapada, local consistent si vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi 60 — 70 km/h, iar pe creste 80 — 90 km/h, viscolind si spulberand zapada.

In intervalul mentionat in toate zonele de munte va ninge, se va depune strat nou de zapada, local consistent si vantul va avea intensificari cu viteze ce vor depasi 60…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h, viscolind si spulberand zapada. Intensificari ale vantului si precipitatii in general slabe cantitativ, la inceput mixte, apoi mai ales sub forma de ninsoare, se vor semnala si in restul teritoriului, dar mai ales in regiunile estice si sud-estice.

Incepand cu data de 29 decembrie vremea va deveni rece, geroasa in timpul noptilor si diminetilor in nordul si centrul teritoriului si pe arii mai restranse in rest, iar vantul va continua sa prezinte intensificari indeosebi in sud-est.

Comentarii

comentariu

About the Author