Published On: lun, dec. 5th, 2016

8 trucuri pentru a-ti proteja masina pe timp de iarna

Pe timpul iernii, autoturismul are nevoie de mai mult decat cauciucuri de iarna si o maturica pentru zapada. Specialistii ne atrag atentia ca frigul poate sa ne trimita autoturismul in service, daca nu tinem cont de cateva reguli pe cat de simple, pe atat de necunoscute in randul soferilor. Adevarul si inginerul Alex Domide au identificat 8 trucuri care te vor ajuta sa iti protejezi autoturismul. Iata care sunt acestea: 

1. Evita sa folosesti frana de mana – daca autoturismul ramane stationar afara, incercati sa nu actionati frana de mana, asta pentru ca gerul si umiditatea puternica pot intepeni cablul in propriul manson si pot face ca placutele sa se lipeasca de discurile de frana. Bracati rotile spre trotuar si mutati levierul in viteza I.  

2. Verificati nivelul fluidelor- inainte ca temperaturile sa scada sub 0 verificati nivelul diferitelor fluide si dotati-va cu lichide rezistente la inghet pentru spalat parbrizul. 

3. Adoptati o conduit rutiera coforma cu vremea- desi pare greu de crezut, un sofat corect si adaptat conditiilor de drum si mediu va protejeaza si autoturismul nu doar viata. Sofatul ar trebui sa fie cat mai bland in reactii, fara accelerari rapide si franari bruste. 

4. Debransati bacteria – acest sfat este de cele mai multe ori ignorat. Cand autoturismul stationeaza mai multe ore, mai ales mai multe zile in frig, bateria se poate descarca. Daca detineti un autoturism mai vechi, nu ezitati sa o debransati. Daca detineti un autoturism mai nou, este recomandat sa porniti motorul periodic.  

5. Ungeti inchizatoarele usilor cu solutii speciale pentru lubrifiere si pentru evitarea inghetului. De asemenea, nu strica sa va cumparati un spray pentru dezghetat. 

6. Alimentati cu combustibil recomandati pentru sezonul rece. 

7. Schimbati filtrul de habitaclu si verificati functionarea corecta a sistemului de incalzire si dezaburire.  

8. Alimentati cu mai mult combustibil decat de obicei, pentru a evita formarea brumei pe suprafata rezervorului din cauza cresterii temperaturii combustibilului, dar si pentru a evita situatia neplacuta de a ramane fara combustibil din cauza unor blocaje cauzate de drumuri cu zapada sau gheata.

Sursa: Adevarul.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>