Published On: lun, nov. 14th, 2016

Tanti Marioara Nistor, o dama funebra. Dupa ce mori, om te face!

Eheiiiii, ce vremuri! Cu ce doamne lucra pe timpuri Traian Basescu! Doamna Udrea, nu? Elena Udrea! Trebuie sa admitem ca si adversarii ei, daca ar fi sa aleaga intre a o baga la puscarie si a o baga direct in camera lor, ar alege ultima varianta, chiar daca toata lupta anti-coruptie s-ar duce asa, pe rau, in jos… Dar Elena Udrea s-a schimbat la fata, s-a lasat usor cu abdomenul pe invataturile Sfintilor Parinti, s-a aruncat patimasa in post negru si rugaciune, eheeeiii, maine-poimaine o vezi cum se roaga ca Sfantul Ilie si incepe sa ne ploua prin apartamente. Dar – o spun inca o data – no problems! Traian o are acum pe Marioara de la Braila, presedinta de PMP si experta in ingropaciuni. Da, o spun la propriu. Dupa ce mori, tanti Marioara om te face. Daca platesti bine, iti arde un coparseu de nu te vezi, te machiaza, te baga-n duba mortuara, te duce cu 60 pe ora (ca ea nu incalca legea) pana la cimitir si te arunca, intr-un plonjeu spectaculos, direct la doi metri sub pamant. Da, prieteni, ati ghicit, tanti Marioara este cioclu, antreprenor funebru si de pompe mortuare! Asta, evident, in viata reala! In viata politica, insa, este presedinta PMP Braila. De fapt, cred ca nu sunt prea exacta: este si presedinte PMP Braila, dar ramane, chiar si in politica, tot mestera – era sa spun spun mastera – in ingropaciuni. Pai primul partid pe care l-a ingropat a fost Partidul Poporului Dan Diaconescu. Dupa ce domnu Dan a intrat un pic la a mai mare intelepciune dintre toate intelepciunile, adica la parnaie, acolo unde se scriu capodopere stiintifice si beletristice, n-a mai ramas din partid decat …Poporului. OK,  a spus tanti Marioara Nistor, pregatiti formolul, vata de bagat in nas, dati-i cu putin fond de ten pe frunte si, rapid, in pamant galben cu el, ca se impute. A urmat – n-o sa credeti! – UNPR. Adica Interesul National. Si da-i in sus, si da-i in jos cu interesul national si domnu general Oprea, pana ce tanti Marioara, ostenita de atata viata, de atata sanatate in jurul ei, a simtit ca se apropie falimentul si a devenit livida ca si mortii pe care-i trateaza regeste in drumul lor catre flamandele rame si hraparetii viermi. Atat de livida devenise dama noastra letala, incat in fotografiile cu care a defilat intrand schioapa in cursa pentru Primaria Braila parea ireala, cum sa spun?, de parca n-ar fi fost vie, ci deshumata si extrem de bine conservata. In fine, a intrat si interesul national la apa si a venit si salvarea Marioarei. Pac, dintr-o schema mestesugita, a ingropat si UNPR Braila. Vedeti, o mare cariera funebra i se deschidea in fata, un adevarat doctorat in decese i se asternea pe cale… Deci, a venit la rand PMP Braila. Si stiti care va fi finalul, nu? Ati ghicit, coliva o are gata si partidul asta, iar Maestru de Ceremonii va fi tot tanti Marioara Nistor. O sa faca ce stie ea mai bine – tratatie  a la carte, doi banuti pe ochi, adio PMP Braila, factura sa se achite in maxim trei zile de la completare.

Va las acum! Ne vedem in scurt timp cu al treilea mandarin mucegait al excentricului triumvirat al PMP Braila. Iepurasul care face scandal in padure a fost, acum ati servit-o pe Mama Alifiilor si a Formolului, urmeaza Cel Care Are Sange In Instalatie. Nu-i mare lucru, e doar un fost inspector general scolar. El a scos-o pe asta cu sangele in instalatie, cred ca de prin manualele scolare, probabil!

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>