Published On: mar, nov. 29th, 2016

NOUL COD RUTIER / Soferii lasati fara permis isi vor putea CUMPARA permisul de conducere

Mai multi senatori PSD, precum si un senator PNL, vor sa le faca viata mai usoara soferilor care primesc amenda si totodata le este luat si permisul auto pentru o perioada limitata de timp.

Potrivit propunerii legislative, soferii care isi platesc amenda in termen de cel mult doua zile lucratoare beneficiaza de o injumatatire a perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, dar si de o reducere la jumatate a contravalorii amenzii, scrie romaniatv.net.

NOUL COD RUTIER. Legislatia actuala prevede ca in cazul in care un sofer primeste amenda si ii este retinut si permisul auto, el sa beneficieze doar de o injumatatire a amenzii in momentul in care aceasta este achitata in maxim doua zile lucratoare de la data primirii procesului-verbal de constatatare a contraventiei.

Propunerea legislativa a fost trimisa spre dezbatere Camerei Deputatilor, care este Camera decizionala.

Soferii agresivi si smecherii la volan vor plati amenzi grele. Senatorii au pregatit mai multe modificari la Codul Rutier prin care cei care claxoneaza nejustificat sau arunca mucuri de tigari pe geam vor plati amenzi de pana la 1000 de lei. Pe langa o amenda, soferii care conduc pe trotuar sau fac slalom printre autoturisme raman si fara permis de conducere pentru doua luni.

NOUL COD RUTIER. Printre prevederile Codului Rutier care vor fi dezbatute de senatorii in Comisia de Transporturi este si cea care reintroduce sanctiunea ridicarii autovehiculului.

Masinile vor putea fi ridicate atat de autoritatile publice, dar si de operatori privati. Si nici amenda pentru parcarea neregulamentara nu este de neglijat. Va fi de aproape 625 de lei, iar cei care nu o achita in 24 de ore, vor mai fi nevoiti sa plateasca alti 300 de lei pentru fiecare zi de intarziere.

NOUL COD RUTIER. Cat despre amenzile de circulatie, cel mai dur vor fi sanctionati vitezomanii. Soferii prinsi cu viteza mai mare de 60-70 de km/h peste limita legala risca o amenda maxima de 6250 de lei si li se mai ia si permisul pentru trei luni. Intre 2600 si 6200 de lei plus 6 puncte de penalizare pot fi sanctionati si soferii care depasesc cu 30-40 de km/h viteza maxima.

Cei care fac intreceri neautorizate dar si smecherii cu girofar sau cu aparate pentru detectarea radarelor, vor plati o amenda de pana la 2500 de lei.

Agresivii la volan, adica soferii care franeaza brusc, fac slalom printre masini sau depasesc coloana de la semafor, ramin doua luni fara permis si plateasc intre 700 si 1000 de lei. Tot la fel de mult vor fi taxati si motociclistii care circula pe o roata, cei care arunca mucuri de tigara pe geamul masinii sau blocheaza intersectiile. O prevedere in plus este cea referitoare la biclisti. Ei vor fi amendati cu cate 625 de lei daca nu circula pe banda special destinata.

Vorbitul la telefonul mobil in timpul mersului, nepurtarea centurii de siguranta sau neacordarea de prioritate masinilor de interventie ii lasa pe cei prinsi fara 625 de lei.

Sursa: reporterntv.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>