Published On: lun, nov. 7th, 2016

HC Dunarea Braila isi pastreaza invincibilitatea in acest sezon, dar intrerupe seria victoriilor, dupa egalul cu SCM Craiova

HC Dunarea Braila a facut primul pas gresit in Liga Nationala de handbal feminin. Dupa ce o serie de 12 victorii consecutive, 8 in campionat si 4 in Cupa EHF, formatia antrenata de Costica Buceschi a terminat la egalitate intalnirea de pe propriul teren cu SCM Craiova, scor 24-24. Brailencele au facut din nou in meci interzis cardiacilor si dupa ce a fost condusa 58 de minute, putea obtine victoria pe final.

Asa cum ne-au obisnuit, brailencele au inceput greu partida, iar dupa 6 minute erau conduse cu 1-4. Meciul a curs in favoarea oaspetelor, reusind sa se distanteze la 6 goluri in minutul 14, 4-10. Dupa ce oltencele s-au distantat la 6 goluri, brailencele au avut o tresarire de orgoliu si au inscris de patru ori, fara sa primeasca vreun gol, apropiindu-se astfel in minutul 19, la 8-10. Impinse de la spate de un public vulcanic, elevele lui au reusit chiar sa restabileasca egalitea, cu un minut inainte de pauza, prin Orsivschi care a inscris golul de 13-13. Din pacate, pana la intrarea la cabine, craiovencele au mai marcat de doua ori, prin Zamfir si Stanciu, si au intrat in avantaj la vestiare, scor 13-15.

HC Dunarea a inceput prost si repriza a doua, ceea ce le-a permis oaspetelor sa se distanteze. In debutul partii a doua Craiova a marcat rapid doua goluri prin Babeanu si Landre si s-a desprins la patru goluri. Mai mult, oltencele au reusit sa refaca cea mai mai diferenta inregistrata intre cele doua echipe, de 6 goluri, in minutul 45, cand conduceau cu 16-22. Publicul a simtit momentul greu prin care trece echipa si le-au incurajat pe fete frenetic. Motivate de acest lucru, elevele lui Buceschi au reusit o serie de 6 goluri consecutive, fara sa primeasca vreunul, iar in minutul minutul 58 Cristina Gheorghe a adus Dunarea Braila pentru prima data in avantaj pe tabela de marcaj, scor 24-23. Finalul a fost unul dramatic, cu Braila in atac, cand mai erau 35 de secunde din partida. Din pacate, tinerea lui Zamfirescu si-a spus cuvantul, care a pierdut mingea, iar la Trifunovic care a declansat contraatacul. In fata portii Oana Andrei si-a pastrat calcul si a marcat pentru 24-24, cu 14 secunde inaintea fluerului final. In speranta repetarii istoriei din meciul cu Corona Brasov, Buceschi a cerut time-out pentru a pregati ultima actiune de joc. Dupa reluarea jocului, Tiron putea aduce victoria gazdelor, dar aruncarea sa a trecut putin pe langa poarta aparata de Dumanska si oaspetele au obtinut la Braila o remiza foarte importanta.

Dupa finalul meciului publicul brailean si-a aplaudat in picioare favoritele minute in sir, aclamand: “Suntem mandri de voi”. In ciuda problemelor echipei, care au aparut in ultima perioada din cauza birocratiei Romaniei,  a absentelor notabile, precum cea a Anei Maria Tanasie, dar si a formei slabe prinsa de Perianu,care a revenit dupa o accidentare, si de portarita Elena Voicu, HC Dunarea si-a pastrat invincibilitatea si a ramas pe primul loc in Liga Nationala, cu un punct avans fata de ocupanta locului 2, CSM Bucuresti.

Pentru Braila urmeaza o deplasare la Cluj, pentru a juca in compania formatiei U Cluj, care trece printr-o perioada neagra, avand patru infrangeri in ultimele patru partide.

Comentarii

comentariu

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>